Ventilatorski Konvektor VK
Ventilatorski konvektor VK

Izberite možnosti

Ventilatorski konvektor VK

Prednost konvektorskega ogrevanja prostorov je v tem, da z dovajanjem nižje temperature v grelna telesa dosegamo enak ali celo večji grelni učinek kot pri klasičnem radiatorskem ogrevanju. Vsak konvektor ima možnost reguliranja sobne temperature in s tem prilagajanja različnim želenim temperaturnim režimom po posameznih prostorih. V toplem obdobju leta je mogoče s konvektorji prostore tudi ohlajati. S tem si zagotovimo popolno udobje bivanja skozi celo leto.

Odlična alternativa klasičnim sistemom ogrevanja

Ventilatorski konvektorji VK se uporabljajo za samostojno ogrevanje ali hlajenje prostorov ter zagotavljajo popolno udobje in enakomerno temperaturo skozi celo leto. Konvektorsko ogrevanje je lahko primarno ali sekundarno, obenem pa ga lahko kombiniramo tudi z drugimi grelnimi telesi, na primer z radiatorji ali talnim ogrevanjem. Ventilatorski konvektorji so odlična alternativa tudi v primerih, kjer talnega ogrevanja ni mogoče izvesti, želimo pa učinkovit in varčen sistem z nizkotemperaturnim režimom ogrevanja. Konvektorji VK delujejo po načelu konvekcije. Gre za ogrevanje s pomočjo toplega zraka. Zrak vstopa s spodnje strani, se ogreje na grelnikih in nato na zgornji strani ponovno izstopi. Kot medij za ogrevanje oziroma hlajenje se pri konvektorjih uporablja voda iz toplotne črpalke ali drugega vira ogrevanja oziroma hlajenja.

Odlična Alternativa Klasičnim Sistemom Ogrevanja

Zmogljivosti, ki prepričajo

Prenos toplote iz ogrevalnega medija v prostor je pri konvektorskem sistemu ogrevanja dvakrat bolj učinkovit kot pri klasičnem radiatorskem ogrevanju. Zaradi mešanja zraka se toplota bolje in hitreje razporedi po prostoru. Prostor segrejemo hitreje in z manj potrebne toplotne energije.Trenutno je konvektor VK z ultra tanko konstrukcijo debeline 130 mm najtanjši na trgu.

Primerni so za ogrevanje in hlajenje celotnega objekta

Z venti latorskimi konvektorji VK lahko izvedemo ogrevanje in hlajenje celotnega stanovanjskega objekta ali poslovnega prostora. Konvektorje VK lahko priklopimo na toplotno črpalko ali kakšen drug nizkotemperaturni toplotni vir.

Svež in čist zrak

Na mestu zajema zraka imajo konvektorji vgrajene filtre, ki nase vežejo prah in preprečujejo njegovo širjenje po prostoru. Filtrov ni treba nadomeščati z novimi, ampak jih občasno samo odstranimo in preprosto speremo pod tekočo vodo. Odličen dekorativni dodatek vsakega prostora S trendovsko obliko, stekleno sprednjo stranjo in sodobnim upravljalnikom na dotik so konvektorji VK odličen dekorativni dodatek v prostoru.

Primerni So Za Ogrevanje In Hlajenje Celotnega Objekta

Preprosta in hitra namestitev

Pri montaži lahko izbirate med dvema možnostima za namestitev. Konvektor lahko postavite na tla ali ga pričvrstite na steno. Izbrana namestitev ne vpliva na učinkovitost, zato se lahko odločite za katero koli od obeh možnosti, odvisno od vaših želja in estetskih zahtev prostora.

Pametno upravljanje

Ventilatorski konvektorji imajo pripravljen dodatni kontakt za vklop/izklop generatorja energije, kadar je v prostoru potreba po ogrevanju ali hlajenju.

Consko upravljanje temperature

Vsak konvektor VK ima vgrajen svoj termostat, ki omogoča natančno nastavitev temperature. Z vgradnjo več konvektorjev lahko z ločenimi nastavitvami (kjer je to potrebno) pridete do conskega reguliranja temperature v vsakem prostoru posebej brez dodatnih regulacij ogrevanja.

Ključne lastnosti ventilatorskega konvektorja VK

 • Ventilatorski konvektor VK ima edinstveno zasnovo s čelno ploščo v celoti iz stekla in je najtanjši na trgu.
 • Preprosto rokovanje prek osvetljenega vmesnika, občutljivega na dotik.
 • Vgrajena regulacija prilagaja moč delovanja glede na želeno temperaturo v prostoru.
 • Konvektor samodejno prilagajanja nagib izpustnih lopatic za distribucijo zraka.
 • Vgrajen visoko učinkovit brez krtačni motor in valjasta oblika ventilatorja zagotavljata izredno tiho delovanje.
 • Serijsko vgrajen preklopni ventil.
 • Za vzdrževanje kakovosti zraka mrežice filtra preprosto operemo pod tekočo vodo.
 • Konvektor je mogoče montirati na steno, priložene pa ima tudi nogice za samo stoječo montažo.
 • Vgrajena regulacija prilagaja moč delovanja glede na želeno temperaturo v prostoru.

Tehnični podatki za ventilatorski konvektor VK

Nudimo vam

 • Svetovanje pri nakupu in brezplačen ogled na domu.
 • Pomoč pri pridobitvi nepovratnih sredstev EKO SKLAD-a.
 • Široko mrežo preverjenih strokovno usposobljenih monterjev in serviserjev po vsej Sloveniji.

Pošljite nam kratek opis tega, kar vas zanima in vaše podatke. Kontaktirali vas bomo in skupaj z vami našli pravo rešitev.

Kliknite ali povlecite datoteke na to območje, da jih naložite.Prenesete lahko do 3 datotek.
Dovoljene datoteke: jpg, png, pdf, doc, xls