Home Phone Email Scroll Top
Peletni kotel PKO
Peletni kotel PKO

Peletni kotel PKO

Ogrevanje s peleti je ekološko prijazno, cenovno ugodno in po udobju primerljivo uporabi fosilnih goriv. Peletni kotel PKO je opremljen s posebej za to razvitim regulatorjem KPD. Regulator opravlja funkcijo varovanja kotla in uravnavanja ogrevalnega sistema. Peletni kotel PKO je primeren za ogrevanje različnih objektov ne glede na izbrani ogrevalni sistem.

Kako Lahko Sodoben Kotel Poveca Varcnost Pri Ogrevanju S Peleti

Kako lahko sodoben kotel poveča varčnost pri ogrevanju s peleti?

Peletni kotel PKO je namenjen ogrevanju individualnih objektov. Kombinacija robustne zgradbe in pametnega regulatorja z inovativnimi funkcijami reguliranja ogrevalnega sistema omogoča doseganje visokih povprečnih letnih izkoristkov in s tem občutno nižje stroške ogrevanja. S svojo robustno in inovativno zasnovo je peletni kotel PKO izredno preprost za rokovanje in vzdrževanje.

Ali ima ogrevanje s peleti prednosti pred ogrevanjem s toplotno črpalko?

Ogrevanje s peleti je manj udobno kot ogrevanje s toplotno črpalko, ima pa kopico drugih prednosti. Ogrevanje s peletnim kotlom PKO ni občutljivo na nizke zunanje temperature. Tovrstno ogrevanje ima prednost tudi pri visokotemperaturnem in klasičnem radiatorskem ogrevanju, za katerega večina toplotnih črpalk ni primerna.

Prilagajanje moči kotla

Peletni kotel PKO smo opremili s posebej za to razvitim regulatorjem KPD. Regulator opravlja funkcijo varovanja kotla in uravnavanja ogrevalnega sistema. Vodi delovanje kotla, regulira ogrevalni krog na osnovi zunanje temperature in skrbi za varčno pripravo tople sanitarne vode ali polnjenje zalogovnika. S funkcijo brezstopenjskega prilagajanja moči kotla trenutnim potrebam po energiji se toplotne izgube zmanjšajo na minimum.

Čiščenje peletnega kotla le enkrat na teden

Pri kakovostnih peletih in dobrem izgorevanju je treba kotel temeljito očistiti le enkrat na teden. Vsi deli kotla so preprosto dostopni. S pomočjo sesalnika in ščetke jih je mogoče preprosto doseči in očistiti ter tako kotel pripraviti na nadaljnje obratovanje.

Oddaljeni Nadzor Delovanja Kotla In Opozarjanje Na Polnjenje Zalogovnika Peletov

Oddaljeni nadzor delovanja kotla in opozarjanje na polnjenje zalogovnika peletov

Eno polnjenje zalogovnika s 135 kg pelet zadostuje za 24-urno neprekinjeno obratovanje gorilnika pri nazivni moči kotla. Odvisno od vremenskih razmer in povprečnih toplotnih izgub objekta, to zadostuje za tri do pet dnevno nemoteno ogrevanje. Na velikem osvetljenem grafičnem prikazu regulator prikaže vse potrebne informacije o delovanju kotla, med njimi tudi potrebo po nasipavanju peletov.

Peletni kotel PKO omogoča sodoben oddaljen nadzor z aplikacijo Clausius. Aplikacija posreduje podatke o delovanju ogrevalnega sistema, z možnostjo spreminjanja nastavljenih temperatur za ogrevanje prostorov in sanitarne vode, ter obvestila o potrebi za polnjenje zalogovnika pelet.

Ključne lastnosti peletnega kotla PKO

 • Do 89,1-odstotni izkoristek zagotavlja izredno varčno ogrevanje.
 • Vgrajen sodobni regulator ogrevanja KPD10 uravnava delovanja kotla in osnovnega ogrevalnega sistema.
 • Regulator ima vgrajeno funkcijo »Čarovnik za zagon« za pomoč pri prvem zagonu kotla.
 • KPD10 izvaja brezstopenjsko regulacijo moči kotla, s čemer se delovanje natančno prilagodi trenutnim potrebam po toplotni energiji.
 • Pri bolj kompleksnih ogrevalnih sistemih lahko KPD10 povežemo s poljubnim številom regulatorjev ogrevanja.
 • Odvisno od vremenskih razmer in velikosti objekta eno polnjenje zalogovnika s
  135 kg peletov v povprečju zadostuje za 3- do 5-dnevno nemoteno ogrevanje.
 • Programska funkcija preverjanja temperature dimnih plinov varuje kotel pred pregrevanjem.
 • Dodatna izolacijska vrata kar najbolj zmanjšajo termične izgube.
 • Na velikem osvetljenem grafičnem prikazovalniku so uporabniku dostopne vse potrebne informacije o delovanju kotla in potrebnih posegih.
 • S programskim paketom Selcontrol sta povezava in nadzor delovanja peletnega kotla PKO mogoča s pomočjo osebnega računalnika.
 • Z vgradnjo dodatnega brezžičnega modula (GWD) boste lahko podatke o delovanju kotla z mobilno aplikacijo CLAUSIUS prejeli kar na vaš pametni telefon.

Tehnični podatki za peletni kotel PKO

Peletni kotel SELTRON PKO

Nudimo vam

 • Svetovanje pri nakupu in brezplačen ogled na domu.
 • Pomoč pri pridobitvi nepovratnih sredstev EKO SKLAD-a.
 • Široko mrežo preverjenih strokovno usposobljenih monterjev in serviserjev po vsej Sloveniji.

Pošljite nam kratek opis tega, kar vas zanima in vaše podatke. Kontaktirali vas bomo in skupaj z vami našli pravo rešitev.

Kliknite ali povlecite datoteke na to območje, da jih naložite.Prenesete lahko do 3 datotek.
Dovoljene datoteke: jpg, png, pdf, doc, xls