Solarni sistem, solarni set
Solarni sistem SRS

Izberite možnosti

Solarni sistem SRS

Različne izvedbe solarnega sistema SRS omogočajo ekonomičen in ekološko prijazen način ogrevanja sanitarne vode za 2–8 uporabnikov. Z vgradnjo zmogljivega solarnega sistema SRS lahko brez dodatnega dogrevanja skoraj v celoti zadovoljimo potrebe po topli sanitarni vodi in s tem znatno znižamo stroške.

Kaj so prednosti solarnega sistema SRS?

Solarni sistem SRS je namenjen pripravit tople sanitarne vode s pomočjo klasičnih ploskovnih kolektorjev. Sistem poleg klasičnih kolektorjev in solarnega grelnika sanitarne vode, vsebuje tudi ostale elemente za montažo in reguliranje. Klasični sončni kolektorji so v uporabi že vrsto let, odlikuje jih dober izkoristek, hitra in enostavna montaža ter nenazadnje tudi ugodna cena. Glede na število družinskih članov in glede na to, kakšne so njihove potrebe po sanitarni vodi, lahko ocenimo kakšen solarni sistem SRS bomo potrebovali. Temperature okolice so skozi leto vedno višje, zato je vedno več dni primernih za ogrevanje sanitarne vode s solarnim sistemom. Sodoben solarni sistem nam nudi ogreto sanitarno vodo večji del leta, skoraj brezplačno.

Prednosti Solarnega Sistema SRS

Kako deluje solarni sistem?

Proces delovanja solarnega sistema s ploščatimi kolektorji lahko opišemo s tremi koraki:

 • sončna energija se v kolektorju absorbira preko posebne absorpcijske folije, ki prekriva cevni sistem z grelnim medijem,
 • medij se s pomočjo črpalke transportira v zalogovnik ali grelnik sanitarne vode,
 • topla voda, ki prihaja iz solarnega sistema preko izmenjevalca segreva sanitarno vodo. V primeru, da za segrevanje sanitarne vode ne porabimo vse razpoložljive energije, se višek lahko uporabi tudi kot podpora ogrevanju.

Kolektorji s pridobljenim Solar Keymark certifikatom kakovosti

Ploskovni kolektor Seltron TS izpolnjuje visoke tehnične standarde in zahteve v tehnologiji sončnih kolektorjev. Izdelava poteka na popolnoma robotizirani proizvodni liniji. To zagotavlja izredno natančnost izdelave in maksimalno kakovost. Ohišje kolektorja je izdelano iz aluminija. S težo samo 35 kg, spada med najlažje kolektorje na trgu. Solarno steklo je pritrjeno s pomočjo namensko razvitega dvokomponentnega lepila. Super selektivni absorber zagotavlja visok izkoristek sončne energije. Vrhunski dizajn in steklo s črnim robom brez mehanskega okvirja daje unikaten in atraktiven izgled.

Možne postavitve kolektorjev

Kolektorje je možno postavit na ravno streho, na streho različnega naklona in v streho, v vertikalni ali horizontalni legi.

Možne Postavitve Kolektorjev

Ključne lastnosti solarnega sistema SRS

 • Solarni sistem s svojim delovanjem pokrije do 70 % letnih potreb po topli sanitarni vodi.
 • Aluminijasti absorber v kolektorju TS je prevlečen z visoko selektivnim nanosom, kar mu omogoča do 95-odstotno absorpcijo toplote.
 • Solarni sistem SRS je voden s sodobnim solarnim regulatorjem SGC16H. Regulator nudi številne uporabniške funkcije, funkcije za zaščito solarnega sistema in možnost oddaljenega nadzora prek pametnega telefona ali tablice.
 • Solarni sitem SRS je sestavljen iz komponent, ki zagotavljajo usklajeno in učinkovito delovanje sistema kot celote.
 • Grelnik sanitarne vode GSV2 ima vgrajen sistem usmerjenega dopolnjevanja s hladno vodo. Pri tem pride do minimalnega mešanja vode in omogoča, da se segreta voda ne ohlaja.
 • Za preprosto in hitro izvedbo solarnega sistema je solarnemu sistemu dodan solarni hitromontažni set SSP, ki predstavlja kompaktno enoto z vsemi potrebnimi inštalacijskimi in varnostnimi elementi.
 • Set omogoča univerzalno (vodoravno ali navpično) montažo kolektorjev.

Tehnični podatki za solarni sistem SRS

Nudimo vam

 • Svetovanje pri nakupu in brezplačen ogled na domu.
 • Pomoč pri pridobitvi nepovratnih sredstev EKO SKLAD-a.
 • Široko mrežo preverjenih strokovno usposobljenih monterjev in serviserjev po vsej Sloveniji.

Pošljite nam kratek opis tega, kar vas zanima in vaše podatke. Kontaktirali vas bomo in skupaj z vami našli pravo rešitev.

Kliknite ali povlecite datoteke na to območje, da jih naložite.Prenesete lahko do 3 datotek.
Dovoljene datoteke: jpg, png, pdf, doc, xls

OBVESTILO

Servis Seltron bo zaprt od 27. 12. do 29. 12. 2023.
Vse nujne primere in vprašanja, ki bi se pojavila med našo odsotnostjo, bomo reševali takoj po ponovnem odprtju servisa, 3. januarja 2024.
Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Delovni čas trgovine Seltron na dan 30. 12. 2023.
 • od 7.00 do 12.00