Toplotna črpalka za sanitarno vodo SAN
Toplotna črpalka za sanitarno vodo SAN

Toplotna črpalka za sanitarno vodo SAN

Toplotna črpalka SAN omogoča izredno učinkovito in varčno ogrevanje sanitarne vode, saj ima vgrajen kapilarni izmenjevalec z izjemno stično površino s hranilnikom tople vode. Dosega koeficient izkoristka COP 3,7 in spada med najučinkovitejše na trgu. Vgrajen diferenčni regulator in dodatni toplotni izmenjevalec omogočata ogrevanje sanitarne vode z uporabo dodatnega vira (kotla ali solarnega sistema). Uporabnik lahko samostojno izbira vir ogrevanja sanitarne vode glede na razpoložljivost in cenovno ugodnost. Toplotna črpalka SAN spada v energetski razred A+.

Kapilarni izmenjevalec toplotne črpalke

Zakaj sanitarno vodo ogrevati s toplotno črpalko SELTRON SAN?

Toplotna črpalka SAN omogoča izredno učinkovito in varčno ogrevanje sanitarne vode, saj ima vgrajen kapilarni izmenjevalec z izjemno stično površino s hranilnikom tople vode. Dosega koeficient izkoristka COP 3,7 in spada med najučinkovitejše na trgu.Vgrajen diferenčni regulator in dodatni toplotni izmenjevalec omogočata ogrevanje sanitarne vode z uporabo dodatnega vira (kotla ali solarnega sistema). Uporabnik lahko samostojno izbira vir ogrevanja sanitarne vode glede na razpoložljivost in cenovno ugodnost. Toplotna črpalka SAN spada v energetski razred A+.

Inovativen sistem dopolnjevanja zalogovnika s hladno vodo

Sistem razslojevanja z usmerjenim dotekanjem hladne vode nudi uporabniku do 20 % več razpoložljive, na želeno temperaturo segrete tople sanitarne vode. Posledično sistem razslojevanja zmanjša tudi število vklopov in izklopov toplotne črpalke ter s tem zagotavlja daljšo življenjsko dobo tako kompresorja kot toplotne črpalke kot celote.

Sistem razslojevanja toplotne črpalke

Vgrajen INOVATIVEN SISTEM razslojevanja toplotne črpalke SELTRON SAN

Hladna voda vstopa v zalogovnik s pomočjo razslojevalnika, tako da se ne meša z že pripravljeno toplo sanitarno vodo.

KLASIČEN SISTEM polnjenja zalogovnika

Hladna voda vstopa v zalogovnik in se meša z že pripravljeno toplo sanitarno vodo. To povzroči ohlajanje celotne količine sanitarne vode in zato pogostejše vklapljanje toplotne črpalke.

Možnost segrevanja sanitarne vode z dodatnim virom

Toplotna črpalka ima vgrajen toplotni izmenjevalec, ki omogoča segrevanje sanitarne vode z dodatnim virom, kot je kotel ali solarni sistem. Če želimo sanitarno vodo segrevati hitreje ali nimamo na razpolago dodatnega vira, lahko v manj ugodnih temperaturnih razmerah vodo segrevamo tudi z vgrajenim električnim grelnikom moči 1,5 kW.

Upravljanje na dotik

Upravljanje na dotik

Za učinkovito in zanesljivo delovanje toplotne črpalke skrbi regulator z na dotik občutljivim zaslonom. Osvetljen zaslon omogoča jasen prikaz podatkov o temperaturi sanitarne vode in stanju naprave ter dodatno dopolnjuje sodobno zasnovo toplotne črpalke.

Zajem zraka od zunaj

Če nameščate toplotno črpalko v majhen prostor, v katerem ni zadostnega volumna zraka, da bi naprava lahko delovala učinkovito, lahko zrak do naprave dovedemo tudi od zunaj ali iz sosednjega prostora.

Pripravljena za koriščenje električne energije iz sonca

Če imate na voljo sistem za pridobivanje električne energije iz sonca, ima toplotna črpalka SAN funkcijo »PV« za koriščenje tako pridobljene energije za ogrevanje.

Sanitarna Toplotna črpalka SAN

Elegantna oblika

Sodobna elegantna oblika in konstrukcija toplotne črpalke SAN omogočata postavitev v kateri koli prostor vašega doma.

Možnost segrevanja sanitarne vode z dodatnim virom

Toplotna črpalka ima vgrajen toplotni izmenjevalec, ki omogoča segrevanje sanitarne vode z dodatnim virom, kot je kotel ali solarni sistem. Če želimo sanitarno vodo segrevati hitreje ali nimamo na razpolago dodatnega vira, lahko v manj ugodnih temperaturnih razmerah vodo segrevamo tudi z vgrajenim električnim grelnikom moči 1,5 kW.

Maksimalno varno in varčno delovanje

Toplotni izmenjevalec toplotne črpalke za segrevanje sanitarne vode je nameščen na zunanji strani grelnika in ni v neposrednem stiku s sanitarno vodo. Prednost takšne izvedbe je popolna zaščita pred morebitnim mešanjem sanitarne vode in hladilnega sredstva. Toplotni izmenjevalec s svojo povečano prenosno površino dodatno pripomore k učinkovitosti toplotne črpalke. Rezultat je maksimalno varno in varčno delovanje.

Ključne lastnosti toplotne črpalke za sanitarno vodo SAN

 • Vrednost COP (A20/W10-55) 3,7 jo uvršča v sam vrh v Evropi glede varčnega delovanja. –
 • Preprosto upravljanje prek sodobnega osvetljenega uporabniškega vmesnika,občutljivega na dotik.
 • Toplotna črpalka SAN ima vgrajen edinstven patentirani kapilarni izmenjevalec (kondenzator), ki ima bistveno večjo stično površino s hranilnikom tople vode, kar se odraža v višji učinkovitosti delovanja toplotne črpalke.
 • Zahvaljujoč unikatnemu izmenjevalcu je toplotna črpalka SAN med najučinkovitejšimi na trgu.
 • Sistem razslojevanja z usmerjenim dotekanjem hladne vode uporabniku nudi do 20 % več razpoložljive, na želeno temperaturo segrete tople vode.Serijsko vgrajen toplotni izmenjevalec omogoča dogrevanje sanitarne vode iz dodatnega vira (solarnega sistema ali kotla).
 • V kolikor imamo na voljo sistem pridobivanja električne energije iz sonca, ima toplotna črpalka SAN funkcijo »PV«, ki omogoča koriščenje te energije za ogrevanje sanitarne vode.
 • Možnost oddaljenega zajema ali odvoda zraka.
 • Serijsko vgrajeni električni grelec omogoča ogrevanje sanitarne vode v primeru večjih trenutnih potreb ali ob morebitnem izpadu delovanja kompresorja.
 • Dve magnezijevi anodi kar najbolj ščitita grelnik pred korozijo.Kvadratna konstrukcija omogoča namestitev debelejše izolacije, kar pomeni v povprečju do 25 % boljšo izoliranost od standardnih grelnikov na trgu.

Tehnični podatki za sanitarno toplotno črpalko SAN

Nudimo vam

 • Svetovanje pri nakupu in brezplačen ogled na domu.
 • Pomoč pri pridobitvi nepovratnih sredstev EKO SKLAD-a.
 • Široko mrežo preverjenih strokovno usposobljenih monterjev in serviserjev po vsej Sloveniji.

Pošljite nam kratek opis tega, kar vas zanima in vaše podatke. Kontaktirali vas bomo in skupaj z vami našli pravo rešitev.

Kliknite ali povlecite datoteke na to območje, da jih naložite.Prenesete lahko do 3 datotek.
Dovoljene datoteke: jpg, png, pdf, doc, xls

SUPER PONUDBA!

Kupite Daikin Altherma toplotno črpalko in prejmite BREZPLAČNO klimatsko napravo DAIKIN Sensira!
Ponudba velja do 31. 10. 2023.
Hitro se odločite, omenjena ponudba velja le za prvih 300 prodanih enot toplotnih črpalk Altherma.
Za več informacij izpolnite spodnji obrazec.

OBVESTILO

Servis Seltron bo zaprt od 27. 12. do 29. 12. 2023.
Vse nujne primere in vprašanja, ki bi se pojavila med našo odsotnostjo, bomo reševali takoj po ponovnem odprtju servisa, 3. januarja 2024.
Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Delovni čas trgovine Seltron na dan 30. 12. 2023.
 • od 7.00 do 12.00