Peč na pelete omogoča visoko raven udobja

Peč na pelete, kaj so argumenti za nakup ?

Krize in zavedanje, da moramo fosilne vire ogrevanja zamenjati z narivi bolj prijaznimi, so doprinesli k iskanju alternativnih možnosti ogrevanja. Tehnologija kotlov (peči) na biomaso je v zadnjih letih doživela bliskovit razvoj. Poleg specialnih peči na drva, je peč na pelete, postala zelo priljubljena zamenjava za oljne ali plinske kotle, predvsem zaradi avtonomnega delovanja.

Ena izmed bistvenih prednosti je zagotovo cena energenta

Cene olja so trenutno nekoliko nižje, vendar je argument cene še vedno aktualen. Energetska vrednost litra kurilnega olja je 9,7 kWh, energetska vrednost kilograma pelet se glede na kakovost giblje od 4,2 do 4,9 kWh. Iz tega sedi, da za energetsko vrednost 1 l kurilnega olja, potrebujemo približno 2 kg pelet. Če to pomnožimo z letno porabo in trenutno ceno energentov, dobimo dejanski prihranek s katerim lahko računamo ob prehodu na ogrevanje s peleti.

Peči na plete potrebujejo sorazmerno malo dodatnega posluževanja. Kolikokrat bomo morali v kurilnico, ker bo  potrebno nasuti pelete, je odvisen od velikosti zalogovnika in od kakovosti pelet. Večji kot je zalogovnik, dalj časa bo kotel imel dovolj kuriva za delovanje. Od njihove kakovosti, pa je odvisna učinkovitost izgorevanja, količina pepela ter potreba po čiščenju kotla in dimnika.

Ogrevanje S Peletnim Kotlom

Varčno delovanje

Prednost peletnega kotla je tudi njegovo varčno delovanje. Podobno kot oljni kotel, je del časa v  pripravljenosti. S pomočjo regulatorja ogrevanja, ga vklopimo le takrat, ko nastopi potreba po dogorevanju prostorov ali sanitarne vode.

Odlična za prenovo obstoječih ogrevalnih sistemov

Zamenjava dotrajane oljne, plinske ali katerekoli druge peči s pečjo na pelete je dokaj enostavna. Novo peč lahko brez večjih predelav priključimo na obstoječ sistem ogrevanja. V primeru, da imamo v kurilnici novejšo kurilno napravo in se odločamo za peč na pelete kot dodatek, lahko obe peči povežemo v enoten sistem ogrevanja. Prednost takega sistema je, da imamo na razpolago dva energenta, sami pa se odločamo, kdaj in koliko bomo katerega uporabljali.

Sredstva EKO sklada

Za prenovo starega ogrevalnega sistema, z namestitvijo nove sodobne peči na pelete, lahko pridobite nepovratna sredstva EKO sklada v višini od 2.000 € do 5.000 €.

Izdelki

Kotli na Biomaso
Peletni kotel PKO

Peletni kotel PKO

Ogrevanje s peleti je ekološko prijazno, cenovno ugodno in po udobju primerljivo...

Preberi več >
Uplinjevalni Kotel UKP

Uplinjevalni kotel UKP SMART

Uplinjevalni kotel na polena UKP SMART s pametnim upravljanjem zagotavlja izredno učinkovito...

Preberi več >

Finančni Prihranki

Vas zanima koliko boste prihranili ob zamenjavi dotrajanega kotla z novim ?
Izračun

IZRAČUN moči

Izračunajte kakšno moč ogrevalne naprave potrebujete
Izračun