Kaminski vložek na polena Sprint, zračni

Kaminske vložke na polena EDILKAMIN Sprint lahko uporabljamo kot vir toplote za toplozračno ogrevanje enega ali več bivalnih prostorov.

Kaminske vložke na polena EDILKAMIN Sprint lahko uporabljamo kot vir toplote za toplozračno ogrevanje enega ali več bivalnih prostorov.

Kaminski vložek na polena Side 50N Plus, zračni

Kaminske vložke na polena EDILKAMIN Side 50N Plus uporabljamo kot vir toplote za toplozračno ogrevanje enega ali več bivalnih prostorov.

Kaminske vložke na polena EDILKAMIN Side 50N Plus uporabljamo kot vir toplote za toplozračno ogrevanje enega ali več bivalnih prostorov.

Kaminski vložek na polena Inwood 3, zračni

Kaminski vložek na polena Inwood 3 uporabljamo kot vir toplote za toplozračno ogrevanje enega ali več bivalnih prostorov.

Kaminski vložek na polena Inwood 3 uporabljamo kot vir toplote za toplozračno ogrevanje enega ali več bivalnih prostorov.

Kaminski vložek na polena H2O oceano, vodni

Kaminska vložka na polena H2Oceano uporabljamo kot vir toplote v različnih ogrevalnih sistemih. Manjše objekte lahko s kaminsko pečjo, glede na izbrano hidravlično vezavo, ogrevamo z radiatorji ali talnim ogrevanjem in pripravljamo toplo sanitarno vodo.

Kaminski vložek na polena H2O oceano uporabljamo kot vir toplote v različnih ogrevalnih sistemih. Manjše objekte lahko s kaminsko pečjo, glede na izbrano hidravlično vezavo, ogrevamo z radiatorji ali talnim ogrevanjem in pripravljamo toplo sanitarno vodo.

Kaminski vložek na polena Idro 30/50 CS, vodni

Kaminska vložka na polena Idro 30/50 CS uporabljamo kot vir toplote v različnih ogrevalnih sistemih. Manjše objekte lahko s kaminsko pečjo, glede na izbrano hidravlično vezavo, ogrevamo z radiatorji ali talnim ogrevanjem in pripravljamo toplo sanitarno vodo.

Kaminski vložek na polena Idro 30/50 CS uporabljamo kot vir toplote v različnih ogrevalnih sistemih. Manjše objekte lahko s kaminsko pečjo, glede na izbrano hidravlično vezavo, ogrevamo z radiatorji ali talnim ogrevanjem in pripravljamo toplo sanitarno vodo.

Slider

Kamin - odličen vira ogrevanja

Kamin že dalj časa ni samo okras v prostoru, ampak je postal popolnoma enakovreden vir ogrevanja ostalim, že uveljavljenim virom. 

Kdaj je kamin kot vir ogrevanja za vas dobra izbira?

  • ste lastnik počitniškega objekta, stanovanja ali dobro izolirane hiše,
  • imate na voljo prostor za skladiščenje pelet ali polen,
  •  imate prostor za zalogovnik toplote s prostornino najmanj 1.000 litrov,
  • spadate med aktivne ljudi, ki jih ne moti, da bo za nemoteno ogrevanje potrebno nekaj dodatnega dela,
  • bi radi imeli varčen in prilagodljiv sistem ogrevanja, neodvisen od elektrike in svetovnih cen energentov.
Ogrevanje S Kaminom Interior

Primaren ali dopolnilen vir ogrevanja ?

Kot dopolnilni vir ogrevanja kamin uporabljamo takrat, ko z njim ogrevamo prostor v katerem je postavljen in sosednje prostore, z odpiranjem vrat. Lahko ga uporabimo tudi kot primarni vir ogrevanja, v tem primeru ogrevamo celoten objekt in sanitarno vodo. V Seltronu ponujamo širok nabor kaminov  primernih  tako za  primarni, kot za dopolnilni vir ogrevanja.

Izbira energenta

Za pravilno odločitev glede energenta, je poleg cenovne analize, potrebno premisliti tudi o tem, koliko dodatne aktivnosti želimo dnevno vlagati v ogrevanje. V primeru, da smo dosti z doma, je za nas bolj primeren na pelete, čeprav zelo avtonomno deluje tudi kamin na drva, vendar tak sistem nujno potrebuje zalogovnik ustreznega volumna.

Toplovodni ali toplozračni kamin ?

Kadar bo kamin osnovni vir ogrevanja je naslednja odločitev kakšen sistem razvoda toplotne energije želimo, toplovoden ali toplozračen. Toplovodnega priključimo na obstoječ centralni sistem ogrevanja, pri toplozračni varianti pa razvod toplote izvedemo skozi zračne kanale do prostorov, ki jih želimo ogrevati.

Kamin se čudovito vključijo v sodobno arhitekturo interjerja. Primere ambientov z vgrajenim kaminom si lahko pogledate v prispevku – Kamini za kakovostnejše bivanje, toploto in udobje.

Nasveti

Kamini
Čarobno vzdušje ob kaminu

Kamini in kaminske peči

20 Nov 2020

V dolgih mrzlih večerih radi ostajamo doma ob toplini s kaminom ogretega...

Vgradni Kamin Edilkamin Seltron

Delitev kaminov glede na vrsto vgradnje

23 Jan 2020

Kamin je lahko samostoječa enota in jo skupaj z oblogo kupimo v...

Pelete Polena

Delitev kaminov glede na vrsto kuriva

23 Jan 2020

Kamini se razlikujejo tudi po vrsti kuriva, ki ga uporabljajo. Poznamo kamine...

ENOSTAVNO

V nekaj preprostih korakih, do sestave ogrevalnega sistema.
Sestava sistema