Toplovodni kamini
Slider

Toplovodni kamini in centralno ogrevanje

Toplovodni kamin priključimo na centralni ogrevalni sistem, kot osnovni ali dodatni vir ogrevanja. V tem primeru, kamin deluje kot klasični kotel na polena ali pelete. Priporočamo, da kamin povežete z ustreznim zalogovnikom toplote. Funkcija zalogovnika je, da sprejema proizvedeno toploto kamina in jo kasneje, ko je potreba oddaja v ogrevalni sistem. Z vgrajenim zalogovnikom so sistemi z kaminom, primerni tudi za nizko temperaturno ogrevanje varčnih ali nizkoenergijskih hiš.
Toplovodni Kamini
Toplovodni kamin priključimo  na centralni ogrevalni sistem, kot osnovni ali dodatni vir ogrevanja. V tem primeru, kamin deluje kot klasični kotel na polena ali pelete. Priporočamo, da kamin povežete z ustreznim zalogovnikom toplote. Funkcija zalogovnika je, da sprejema proizvedeno toploto kamina in jo kasneje, ko je potreba oddaja v ogrevalni sistem. Z vgrajenim zalogovnikom so sistemi z kaminom primerni tudi za nizkotemperaturno ogrevanje varčnih ali nizkoenergijskih hiš.
Na zalogovnik lahko povežemo dodatni vir ogrevanja ali solarni sistem. Sisteme z kaminom in zalogovnikom lahko brez večjih predelav priključimo na obstoječ sistem centralnega ogrevanja. Tak sistem se z ustreznim regulatorjem odlično regulira glede na toplotne izgube objekta in potrebo po topli sanitarni vodi, kar občutno zmanjša stroške in poveča bivalno udobje.
Pri kaminu na polena odsvetujemo direktno vezavo na radiatorje brez zalogovnika, saj se taki sistemi težko regulirajo obenem, pa so toplotne izgube prevelike in sistem ne deluje varčno.
Seveda pa tudi sistemi s kaminom, kot drugi s kotlom, potrebujejo vse varnostne elemente za zaščito pred pregrevanjem, ki delujejo tudi takrat ko ni električne energije.

Izdelki

Kaminska Peč Na Polena Falun II Aqua, Vodna, Bež

Kaminska peč na polena Falun II Aqua, vodna

Kaminski peči na polena EDILKAMIN Falun II Aqua uporabljamo kot vir toplote...

Kaminska peč na polena Flamma CS, vodna

Kaminski peči na polena EDILKAMIN Flamma/CS uporabljamo kot vir toplote v različnih...

Kaminska peč na pelete Cherie Up H

Kaminska peč na pelete Cherie Up H, vodna

Kaminsko peč na pelete EDILKAMIN Cherie Up H, uporabljamo kot vir toplote...

Kaminska peč na pelete Mito Idro, vodna

Kaminska peč na pelete Mito Idro, vodna

Kaminsko peč na pelete EDILKAMIN Mito Idro, uporabljamo kot vir toplote v...

Kaminska peč na polena Idro Point

Kaminska peč na pelete Idro Point, vodna

Kaminsko peč na pelete EDILKAMIN Idro Point, uporabljamo kot vir toplote v...

Close Menu
×
Zakaj Je Pomembno Pravilno Dimenzioniranje Toplotne črpalke

Skupaj do rešitev

Potrebujete ogrevalni sistem,  nasvet, iščete storitev ali bi radi zvedeli kaj več? Ne odlašajte pišite nam.