Oljni kondenzacijski kotel

Oljni kondenzacijski kotel, je odlična zamenjava za staro peč na olje ali katerikoli drug energent. V slovenskih domovih je še vedno velik delež zastarelih peči na olje z nizko učinkovitostjo delovanja. Prav tako je še vedno dokaj velik delež kombiniranih kotlov, kjer je učinkovitost prav tako vprašljiva in praviloma ne presega 75 %. Ravno v takšnih primerih je lahko zamenjava starega manj učinkovitega kotla z novim zelo racionalna odločitev.

Ogrevanje Z Oljnim Kotlom

Ogrevanje z oljnim kondenzacijskim kotlom omogoča sodobno upravljanje

Samo odličen kotel ni dovolj za dobro delovanje ogrevalnega sistema. Da bo sistem ogrevanja deloval varčno in v skladu s potrebami, ga moramo nadgraditi z zmogljivim regulatorjem ogrevanja. V Seltronu smo sodobnemu oljnemu kondenzacijskemu kotlu dodali izjemno zmogljiv regulator KXD20, ki združuje funkcionalnost kotlovnega in vremensko vodenega regulatorja. Regulator KXD tako skrbi za pravilno delovanje kotla, regulira lahko dva mešalna kroga na osnovi zunanje in sobne temperature ter skrbi za pripravo tople sanitarne vode. Z vgradnjo dodatnega modula GWD in uporabo aplikacije CLAUSIUS, pa bomo na naš mobilni telefon dobivali poročila o njegovem delovanju.

Kratek rok vračila investicije

Investicijo v ogrevalni sistem ocenjujemo skozi dobo vračila v obliki prihrankov. Cene kurilnega olja so se leta 2015 močno znižale in tudi danes ostajajo nizke. Svetovne proizvodne zmogljivosti rastejo hitreje od povpraševanja. Po ocenah analitikov, večjih dvigov cen v prihodnjih letih ni pričakovati. Ob upoštevanju trenutnih cen olja, je lahko ogrevanje na kurilno olje zelo ugodno. Če k temu dodamo še zamenjavo stare dotrajane peči z novim nizkotemperaturnim ali kondenzacijskim oljnim kotlom, se nam bo investicija povrnila v nekaj letih.

Preverite vaše prihranke : Prihranki energije ob zamenjavi starega kotla z novim.

Cene kurilnega olja

Izdelki

Oljni kotli
Oljni Nizkotemperaturni Kotel SELTRON HB

Oljni nizkotemperaturni kotel HB

Iščete varčno, vendar kljub temu preverjeno rešitev za svoj ogrevalni sistem? Če...

Finančni Prihranki

Vas zanima koliko boste prihranili ob zamenjavi dotrajanega kotla z novim ?
Izračun

IZRAČUN moči

Izračunajte kakšno moč ogrevalne naprave potrebujete
Izračun