Kondenzacijski plinski kotel in toplotna črpalka

Hibridni plinski sistemi Daikin Altherma Hybrid

Hibrid sam izbira med delovanjem samo toplotne črpalke, samo kondenzacijskega plinskega  kotla ali kombinacije obeh. V primeru, da so temperature okolja takšne, ki omogočajo varčno delovanje toplotne črpalke, se objekt ogreva s toplotno črpalko. V pogojih izredno nizkih temperatur, neugodnih za delovanje toplotne črpalke, se uporabi plinski kondenzacijski kotel. V primeru, da toplotna črpalka za doseganje potrebnih temperatur potrebuje la nekaj dodatne pomoči,  pa delujeta oba vira ogrevanja.

Dva združena v eno

Kondenzacijski plinski kotel in toplotna črpalka združena v nepremagljiv dvojec

Združitev kondenzacijskega plinskega kotla in toplotne črpalke v hibridno stensko enoto je izjemna rešitev, tako na področju toplotnih črpalk, kot na področju plinskih kotlov. Primerna je tako za novogradnje kot za prenove objektov. Uporabimo jo lahko za nizkotemperaturno talno ogrevanje, stensko ogrevanje, visokotemperaturno radiatorsko ogrevanje ali kombinacijo naštetega. Daikin Altherma Hybrid združuje dva vira toplote (plin in toplotno energijo iz zraka) in vedno izbere glede na zunanje temperature in toplotne potrebe objekta, najvarčnejšega in najbolj učinkovitega. Obstoječo plinsko peč lahko, brez večji stroškov preprosto nadomestimo s Hibridno toplotno črpalko, pri čemer ni potrebno posebej prilagajat inštalacij, saj imata obe izvedbi enake mere. Več lahko preberete na spletni strani proizvajalca Daikin.

Za investicijo vkondenzacijski plinski kotel lahko pridobite nepovratna sredstva EKO sklada

Ogrevanje s toplotno črpalko spada med obnovljive vire, za katere država nudi nepovratna sredstva in ugodne kredite. Za vgradnjo toplotne črpalke za centralno ogrevanje prostorov je mogoče pridobiti nepovratna sredstva EKO sklada v višini do 50 % priznanih stroškov naložbe

Izbor plinskih kotlov

Plinski Kondenzacijski Kotel Daikin Altherma 3 C Gas

Plinski kondenzacijski kotel Altherma 3 C Gas

Iščete varčno, vendar kljub temu preverjeno rešitev za svoj ogrevalni sistem? Če...

Na izdelek

Sestavili vam bomo brezplačno ponudbo za vaš ogrevalni ali hladilni sistem.

Želite ponudbo

Aplikacija Kelvin

Pošljite nam povpraševanjeKatalog izdelkov

OBVESTILO

Servis Seltron bo zaprt od 27. 12. do 29. 12. 2023.
Vse nujne primere in vprašanja, ki bi se pojavila med našo odsotnostjo, bomo reševali takoj po ponovnem odprtju servisa, 3. januarja 2024.
Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Delovni čas trgovine Seltron na dan 30. 12. 2023.
  • od 7.00 do 12.00