Toplotna črpalka za novogradnje

Današnje novogradnje so v primerjavi s tistimi izpred desetletij, energijsko bistveno varčnejše. Sodobni način gradnje in izbira energetsko učinkovitih gradbenih materialov zagotavljata energetsko varčno in ekološko gradnjo hiš. Glavni namen energetsko varčne hiše je doseganje čim manjših toplotnih izgub. Primera sodobne energijsko varčne gradnje sta tako nizko energijska in pasivna hiša. Nizko energijska hiša porabi na letnem nivoju od 15 kWh/m2 do 50 kWh/m2 energije za ogrevanje, k temu moramo prišteti še porabo energije za segrevanje sanitarne vode. Za tovrstne objekte je primerno nizko temperaturno ogrevanje in s tem tudi nizkotempraturne toplotne črpalke.

Toplotne črpalke Trenutno Najvarčnejšvir Ogrevanja

Toplotne črpalke v nizko temperaturnem sistemu ogrevanja

Nizko temperaturno ogrevanje je ogrevanje objektov s povprečno temperaturo do 45 °C. Tako nizka ogrevalna temperatura, potrebuje za pokrivanje toplotnih izgub objekta, večjo ogrevalno površino. Za nizko temperaturno ogrevanje so primerni sistemi talnega, stenskega ali stropnega ogrevanja. Tovrstni sistemi imajo še dodatno prednost, saj jih lahko v poletnem času uporabimo tudi za hlajenje. Za nizko temperaturne sisteme so toplotne črpalke, trenutno najvarčnejši, udoben in ekološko prijazen vir ogrevanja/hlajenja.

Nizko Temperaturno Ogrevanje

Pravilna moč toplotne črpalke

Določanje moči toplotne črpalke je zelo pomembno iz dveh vidikov in sicer iz vidika stroškov in iz vidika pokrivanja toplotnih izgub zgradbe. Pri predimenzionirani toplotni črpalki se vam lahko zgodi, da boste imeli za ogrevanje ali hlajenje višje stroške kot bi jih imeli sicer. Pod dimenzionirana toplotna črpalka pa ne bo zagotavljala dovolj energije za pokrivanje toplotnih izgub objekta, oziroma bo prevečkrat koristili dodaten vir ogrevanja (elektro grelec), kar bo v končni fazi spet povzročilo višje stroške. 

Strokovnjaki za projektiranje in montažo toplotnih črpalk imajo ustrezna orodja za izračun pravilne moči toplotne črpalke, zato je to najbolje, da določanje ustrezne moči raje prepustiti njim.

Lahko pa si sami naredite informativni izračun, če poznate preteklo porabo kuriva ali izračunate moč toplotne črpalke na podlagi toplotnih izgub objekta.

Za investicijo v toplotno črpalko lahko pridobite nepovratna sredstva EKO sklada

Ogrevanje s toplotno črpalko spada med obnovljive vire, za katere država nudi nepovratna sredstva in ugodne kredite. Za vgradnjo toplotne črpalke za centralno ogrevanje prostorov je mogoče pridobiti nepovratna sredstva EKO sklada v višini do 50 % priznanih stroškov naložbe.

Izdelki

Toplotne črpalke za novogradnje
Toplotna Črpalka Daikin Altherma 3 H HT Stenska

Toplotna črpalka Daikin Altherma 3 H HT – stenska

Toplotna črpalka Daikin Altherma 3 H HT – stenska, zrak-voda je najkompaktnejša enota,...

Preberi več >
Toplotna Črpalka Daikin Altherma 3 H HT Integrirana

Toplotna črpalka Daikin Altherma 3 H HT – integrirana

Toplotna črpalka Altherma 3 H HT rešitev za vaš obnovitveni projekt. S...

Preberi več >
Toplotna črpalka Daikin Altherma LT Compact

Toplotna črpalka Daikin Altherma LT Compact

Altherma LT Compact omogoča ogrevanje in hlajenje objektov z možnostjo integracije solarnega...

Preberi več >
Toplotna Črpalka Daikin Altherma 3 Integrirana

Toplotna črpalka Daikin Altherma 3 – integrirana

Integrirana samo stoječa toplotna črpalka DAIKIN Altherma 3 se uporablja za ogrevanje...

Preberi več >
Toplotna črpalka za sanitarno vodo SAN

Toplotna črpalka za sanitarno vodo SAN

Toplotna črpalka SAN omogoča izredno učinkovito in varčno ogrevanje sanitarne vode, saj...

Preberi več >

Finančni Prihranki >

Vas zanima koliko boste prihranili ob zamenjavi dotrajanega kotla s toplotno črpalko ?
Izračun

IZRAČUN moči

Izračunajte kakšno moč ogrevalne naprave potrebujete
Izračun