SELTRON toplotna črpalka za ogrevanje sanitarne vode

Zakaj se investitorji odločajo za nakup toplotne črpalke za ogrevanje sanitarne vode?

Poleg ogrevanja objekta, predstavlja ogrevanje sanitarne vode drugi največji strošek v družinskem proračunu. Koliko energije porabite za ogrevanje sanitarne vode, lahko preverite s pomočjo našega izračuna 1 ali izračuna 2. Ogrevanje sanitarne vode je v večini primerov izvedeno tako, da se v času kurilne sezone izvaja skupaj z ogrevanjem prostorov. Kaj pa izven kurilne sezone? Danes je postalo že skoraj samoumevno, da uporabimo toplotno črpalko za ogrevanje sanitarne vode ali solarni sistem. Oba sistema koristita toplotno energijo iz narave. Solarni sistem nam omogoča ogrevanje sanitarne vode s pomočjo sončne energije, toplotna črpalka pa pridobiva potrebno energijo za ogrevanje sanitarne vode iz zraka. Oba vira sta obnovljiva in stroškovno ugodna.

SELTRON Toplotna črpalke Za ogrevanje Sanitarne Vode

Kakšno toplotno črpalko za ogrevanje sanitarne vode potrebujem?

Povprečna družina na  člana potrebuje 50 – 80 litrov tople sanitarne vode dnevno. Seveda je poraba odvisna od letnega časa in različnih potreb družinskih članov. Če ste 4 članska mlada družina je za vas primerna toplotna črpalka volumna do 300 litrov.

Učinkovitost in prednosti toplotne črapalke za ogrevanje sanitarne vode Seltron SAN

Toplotna črpalka Seltron SAN dosega koeficient izkoristka COP 3,7 in spada med najučinkovitejše na trgu. Vgrajen diferenčni regulator in dodatni toplotni izmenjevalec omogočata ogrevanje sanitarne vode z uporabo dodatnega vira (kotla ali solarnega sistema). Uporabnik lahko samostojno izbira vir ogrevanja sanitarne vode glede na razpoložljivost in cenovno ugodnost. Toplotna črpalka SAN spada v  energetski razred A+. 

Članek : Energetsko svetovanje Ensvet – Obnovljiv vir za pripravo tople sanitarne vode in za ogrevanje zgradb – toplotna črpalka

Ali lahko toplotno črpalko za ogrevanje sanitarne vode, uporabim tudi v kakšen drug namen?

Toplotna črpalka za svoje osnovno delovanje odvzema toploto iz okolice, to lastnost lahko koristno uporabimo za ohlajanje prostora, kot je na primer shramba ali klet.

Izdelki

Toplotne črpalke za sanitarno vodo
Toplotna črpalka za sanitarno vodo SAN

Toplotna črpalka za sanitarno vodo SAN

Toplotna črpalka SAN omogoča izredno učinkovito in varčno ogrevanje sanitarne vode, saj

Preberi več >

IZRAČUN moči

Izračunajte kakšno moč ogrevalne naprave potrebujete
Izračun