Toplotne črpalke za sanitarno vodo

Zakaj se investitorji odločajo za nakup ?

Poleg ogrevanja objekta, predstavlja ogrevanje sanitarne vode drugi največji strošek v družinskem proračunu. Koliko energije porabite za ogrevanje sanitarne vode, lahko preverite s pomočjo našega izračuna 1 ali izračuna 2. Ogrevanje sanitarne vode je v večini primerov izvedeno tako, da se v času kurilne sezone izvaja skupaj z ogrevanjem prostorov. Kaj pa izven kurilne sezone?
 Danes je postalo že skoraj samoumevno, da uporabimo toplotno črpalko za ogrevanje sanitarne vode ali solarni sistem. Oba sistema koristita toplotno energijo iz narave.Solarni sistem nam omogoča ogrevanje sanitarne vode s pomočjo sončne energije, toplotna črpalka pa pridobiva potrebno energijo za ogrevanje sanitarne vode iz zraka. Oba vira sta obnovljiva in stroškovno ugodna.
Toplotna črpalka Za Pripravo Tople Sanitarne Vode Seltron San Namestitev V Kopalnici

Toplotna črpalka Seltron SAN

Učinkovitost in prednosti toplotne črapalke za ogrevanje sanitarne vode

Toplotna črpalka Seltron SAN dosega koeficient izkoristka COP 3,7 in spada med najučinkovitejše na trgu. Vgrajen diferenčni regulator in dodatni toplotni izmenjevalec omogočata ogrevanje sanitarne vode z uporabo dodatnega vira (kotla ali solarnega sistema). Uporabnik lahko samostojno izbira vir ogrevanja sanitarne vode glede na razpoložljivost in cenovno ugodnost. Toplotna črpalka SAN spada v  energetski razred A+. 

Članek : Energetsko svetovanje Ensvet – Obnovljiv vir za pripravo tople sanitarne vode in za ogrevanje zgradb – toplotna črpalka

Kakšno toplotno črpalko za ogrevanje sanitarne vode potrebujem?

Povprečna družina na  člana potrebuje 50 – 80 litrov tople sanitarne vode dnevno. Seveda je poraba odvisna od letnega časa in različnih potreb družinskih članov. Če ste 4 članska mlada družina je za vas primerna toplotna črpalka volumna do 300 litrov.

Ali lahko toplotno črpalko za ogrevanje sanitarne vode, uporabim tudi v drug namen?

Toplotna črpalka za svoje osnovno delovanje odvzema toploto iz okolice, to lastnost lahko koristno uporabimo za ohlajanje prostora, kot je na primer shramba ali klet.

Toplotne črpalke za sanitarno vodo

Toplotna črpalka za sanitarno vodo DAIKIN Altherma M

Toplotna črpalka za sanitarno vodo DAIKIN Altherma M

Toplotna črpalka za ogrevanje sanitarne vode Daikin Altherma M je povsem nova...

Na izdelek
Toplotna črpalka za sanitarno vodo SAN

Toplotna črpalka za sanitarno vodo SAN

Toplotna črpalka SAN omogoča izredno učinkovito in varčno ogrevanje sanitarne vode, saj...

Na izdelek

Sestavili vam bomo brezplačno ponudbo za vaš ogrevalni ali hladilni sistem.

Želite ponudbo

Aplikacija Kelvin

Pošljite nam povpraševanjeKatalog izdelkov

OBVESTILO

Servis Seltron bo zaprt od 27. 12. do 29. 12. 2023.
Vse nujne primere in vprašanja, ki bi se pojavila med našo odsotnostjo, bomo reševali takoj po ponovnem odprtju servisa, 3. januarja 2024.
Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Delovni čas trgovine Seltron na dan 30. 12. 2023.
  • od 7.00 do 12.00