previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Slider

 

Segrevanje sanitarne vode

Poleg ogrevanja objekta predstavlja segrevanje sanitarne vode drugi največji strošek v družinskem proračunu. Danes je postalo že skoraj samoumevno, da za segrevanje sanitarne vode uporabimo toplotno črpalko. Toplotna črpalka potrebuje za svoje delovanje manjši delež električne energije za pogon kompresorja in ventilatorja, večji del potrebne energije za pripravo tople sanitarne vode pridobi iz zraka, ki je brezplačen obnovljiv vir energije.

SAN

Kakšne možnosti ogrevanja sanitarne vode imam v različnih ogrevalnih sistemih?

  • V primeru, da boste objekt ogrevali s toplotno črpalko, je smiselno izbrati izvedbo z že vgrajenim grelnikom sanitarne vode. Kompaktna izvedba toplotne črpalke vam bo vzela tudi najmanj prostora za svojo postavitev.
  • Če si ne želite kompaktne izvedbe, lahko toplotni črpalki za ogrevanje dodate zunanji samo stoječ grelnik sanitarne vode in ju med seboj povežete v enoten sistem.
  • Enako rešitev lahko uporabite tudi pri že obstoječem sistemu ogrevanja.
  • V primeru, da želite samo nadgraditev obstoječega sistema ogrevanja z varčnim ogrevanjem sanitarne vode, imate možnost izbire toplotne črpalke namenjene samo za ogrevanje sanitarne vode.

Kakšno toplotno črpalko za segrevanje sanitarne vode potrebujem?

Povprečna družina na vsakega člana porabi 50 – 80 litrov tople sanitarne vode dnevno. Seveda je poraba odvisna od letnega časa in različnih potreb družinskih članov. Če ste 4 članska družina je za vas primerna toplotna črpalka volumna do 300 litrov.

Washing Dishes Shutterstock 128602010 1200x800

Ali lahko toplotno črpalko namenjeno za ogrevanje sanitarne vode, uporabim tudi v kakšen drug namen?

Toplotna črpalka za svoje osnovno delovanje odvzema toploto iz okolice, to lastnost lahko koristno uporabimo za ohlajanje prostora, kot je na primer shramba ali klet.

Izdelki

Za sanitarno vodo

Toplotna črpalka za sanitarno vodo SAN

Toplotna črpalka SAN omogoča izredno učinkovito in varčno ogrevanje sanitarne vode, saj...

Close Menu
×