Regulatoji ogrevanja Seltron
Slider

Zakaj je regulator ogrevanja pomemben del ogrevalnega sistema?

Varčevanje z energijo je danes osnovno vodilo pri projektiranju novih objektov ali prenovi že obstoječih. S ciljem zmanjševanja stroškov ogrevanja in povečanja udobja bivanja, povečujemo debelino izolacije ovoja zgradb, vgrajujemo sodobne kurilne naprave, vključujemo alternativne vire in uporabljamo zahtevnejše hidravlične vezave ogrevalnih sistemov. Logična nadgradnja tega je sodoben regulator ogrevanja, ki skrbi za usklajeno delovanje celotnega sistema, prilagoditev glede na potrebe uporabnika in dogrevanje zaradi toplotnih izgub objekta.

V čem se kažejo prednosti reguliranega ogrevalnega sistema?

Prilagoditev ogrevanja ritmu življenja

Sodobni regulatorji ogrevanja omogočajo sestavo časovnih programov ogrevanja prostorov in priprave tople sanitarne vode, s čemer ogrevanje prilagodimo našemu življenjskemu ritmu. V času, ko nas ni doma ali spimo, ne potrebujemo enako ogretih prostorov kot takrat, ko smo doma aktivni. Enako velja tudi za segrevanje sanitarne vode.
Prilagoditev Ogrevanja Ritmu življenja

Vsaka stopinja je pomembna

Preprečujejo pregrevanje ali podhaljevanje prostorov. Na temperaturo v prostoru vpliva množica dejavnikov, ki jih brez sodobnega regulatorja ogrevanja težko obvladujemo. Regulator nenehno primerja temperaturo prostora z zunanjo temperaturo in nastavljeno željeno temperaturo. Na osnovi teh podatkov prilagaja intenzivnost ogrevanja. Zavedati se moramo, da vsak stopinja pomeni 5 – 7 % prihranek pri stroških ogrevanja.
Prihranek Pri Stroških Ogrevanja

Reguliranje ogrevanja v več družinskih hišah

V več družinskih hišah po navadi živita vsaj dve generacij, otroci in straši. Njihovi življenjski ritmi se razlikujejo, prav tako pa tudi potrebe po ogrevanju. Sodobni regulatorji znajo voditi več neodvisnih ogrevalnih krogov kar omogoča prilagoditev posamezni družini.

Vodenje kotlovnice z več viri ogrevanja

Za tiste, ki niso radi odvisni od enega energenta in imajo v kotlovnici dva vira ogrevanja,kar pomeni dva kotla ali kotel in toplotno črpalko, regulator opravlja funkcijo preklopa med viri ogrevanja.
Reguliranje Ogrevanja V Več Družinskih Hišah

Ogrevalni sistemi z zalogovnikom

V sistemih ogrevanja pri katerih je za varčno delovanje priporočljiva vgradnja zalogovnika, mednje spadajo sistemi s kotli na biomaso, solarnim sistemom ali kaminom, regulator ogrevanja skrbi za pravilno shranjevanje proizveden energije in njeno uporabo za ogrevanje prostorov ali segrevanje sanitarne vode.

Varovanje sistema

Poleg vsega naštetega regulator ogrevanja izvaja varnostne in preventivne funkcije, s katerimi varuje ogrevalni sistem in zagotavlja njegovo dolgo življenjsko dobo. Mednje spada zaščita pred zmrzovanjem, zaščita pred pregrevanjem, periodični zagon črpalk v mirovanju, antilegionelni program za sanitarno vodo in mnoge druge.
Ogrevalni Sistemi Z Zalogovnikom

Nasveti

Reguliranje ogrevanja
Zunanje Temperaturno Tipalo AFD

Novo zunanje temperaturno tipalo AFD

Tudi pri razvoju novega zunanjega temperaturnega tipala AFD smo uporabili Seltronov pristop...

Motorni Pogon AVD

Dopolnjena paleta motornih pogonov AVD

Motorne pogone AVD smo v osnovni izvedbi razvili in pričeli proizvajati že...

Kompaktni regulator konstantne temperature ACD

Nov kompaktni regulator konstantne temperature ACD

Z razvojem kompaktnih regulatorjev smo začeli že ob koncu leta 2018 in...

Consko Ogrevanje Seltron

Consko ogrevanje po meri sodobnega človeka

Consko ogrevanje daje uporabniku dodatno udobje in je za sodobne ogrevalne sisteme...

Close Menu
×
Zakaj Je Pomembno Pravilno Dimenzioniranje Toplotne črpalke

Skupaj do rešitev

Potrebujete ogrevalni sistem,  nasvet, iščete storitev ali bi radi zvedeli kaj več? Ne odlašajte pišite nam.