Sobni termostat

Sobni termostat je naprava za uravnavanje temperature v stanovanjih ali manjših objektih. Namestimo ga v dnevnem prostoru stran od oken, grelnih teles ali kamina. Deluje na principu merjenja temperature prostora in na tej osnovi regulira ogrevanje ali hlajenje. Slabost reguliranja na osnovi temperature referenčnega prostora je v velikem vplivu različnih dejavnikov kot so kuhanje, prezračevanje, prisotnost več oseb, kar vse vpliva na povečanje ali zmanjšanje temperature. Izmerjena temperatura ni enaka dejanski temperaturi v objektu, kar lahko vpliva na kakovost ogrevanja ostalih prostorov. Težavo lahko v manjših objektih odpravimo z odpiranjem vrat in pretokom toplote iz prostora v prostor.

Sobni Termostati (1)

Uporabnikom prijazne funkcije sobnega termostata

  • Preprosta korekcija sobne temperature v območju od 10 do 30 °C.
  • Nastavitev časovnega programa po katerem bo sobni termostat ogreval ali hladil prostor.
  • Hitre korekcije delovanja – PARTY ali funkcija. Podaljšanega ogrevanja omogoča, da s pritiskom na tipko podaljšate komfortni način ogrevanja za nastavljeno časovno obdobje.
  • Hitre korekcije delovanja – ECO ali funkcija. V primeru, da za daljše obdobje zapuščate prostor lahko uporabite ECO ali funkcijo skrajšanja komfortnega ogrevanja in s tem znižate temperaturo v prostoru za čas vaše odsotnosti.
  • Hitre korekcije delovanja – Počitniški program delovanja. Ob vašem odhodu na počitnice, lahko vključite poseben počitniški varčevalni režim ogrevanja prostorov. Delovanje počitniškega programa časovno omejite na čas pred vrnitvijo domov. Tako vas bo kljub vmesnemu varčnemu delovanju pričakal topel dom.
  • Prikaz podatkov na zaslonu. Na velikem displeju so prikazane informacije o nastavljenih in izmerjenih temperaturah, času, programu, ki se trenutno izvaja in informacije o ogrevanju sanitarne vode.
  • Varovanje ogrevalnega sistema. Termostat varuje vaš ogrevalni sistem Sobni termostat varuje sistem pred zamrznitvijo. V primeru, da je sobni termostat nameščen na javnem mestu, kjer so možne zlorabe, lahko možnost spreminjanja nastavitev preprečimo z zaklepanjem.

Več o funkcijah sobnih termostatov si lahko ogledate na naši spletni strani seltron.eu

Izdelki

Sobni termostati
Digitalni Sobni Termostat ST1B

Digitalni sobni termostat ST1B

ST1B je nova generacija sodobnih sobnih termostatov. Uporablja se za uravnavanje sobne...

Preberi več >
Digitalni Sobni Termostat ST1N

Digitalni sobni termostat ST1N (ukinjena proizvodnja)

ST1N je nova generacija sodobnih sobnih termostatov. Uporablja se za uravnavanje sobne...

Preberi več >