Slider

Regulatorji ogrevanja so možgani ogrevalnega sistema

V regulatorju ogrevanja se zbirajo informacije o časovnih programih, nastavljenih želenih temperaturah, o dejanskih temperaturah prostorov ali sanitarne vode, podatki o zunanji temperaturi, delovanju vira ogrevanja itd.. Na podlagi teh informacij regulator nenehno prilagaja delovanje celotnega ogrevalnega sistema. Regulator ogrevanja je splošen pojem, pod katerim si kot uporabniki predstavljamo napravo za reguliranje temperature. Zato smo kar malo zmedeni, ko se poleg regulatorjev ogrevanja srečujemo še s pojmi kot so conski regulatorji, diferenčni termostati in sobni termostati. Za boljše razumevanje bomo na kratko pogledali delovanje vsakega od njih.

Seltron Regulatorji Ogrevanja

Regulator ogrevanja

Sodobni regulator ogrevanja deluje na osnovi izmerjene zunanje temperature in združuje vse zgoraj naveden funkcije. Poleg tega lahko regulira enega ali dva ogrevalna kroga po časovnem programu v odvisnosti od zunanje temperature.
Seltron Regulatorji WDC

Kaj je ogrevalni krog in zakaj je pomemben?

Poenostavljeno je ogrevalni krog ali ogrevalna veja del, ki ga lahko prosto temperaturno reguliramo. V prostorih z radiatorskim in talnim ogrevanjem potrebujemo dva ogrevalna kroga, iz preprostega razloga, ker so temperature za radiatorsko ogrevanje višje kot za talno. V primeru samo enega sistema, talnega ali radiatorskega, lahko vsak ogrevalni krog uporabimo za nastavitev svojega časovnega programa in temperature, kar je odlično za več družinske hiše, kjer so zahteve uporabnikov različne.
Seveda je to poenostavljen primer. Bolj zahtevni objekti imajo vgrajenih več ogrevalnih krogov in tudi več regulatorjev ogrevanja.

Izdelki

Reguliranje ogrevanja
Diferenčni Regulatorji SGC16H

Diferenčni regulator SGC16H

Univerzalni diferenčni regulator SGC je namenjen regulaciji solarnih sistemov za ogrevanje sanitarne...

Conski Regulator Ogrevanja ZCE6 Basic

Conski regulator ogrevanja ZCE6 Basic

Regulatorji ZCE basic so namenjeni reguliranju conskega ogrevanja in/ ali hlajenja. Regulacija...

Diferenčni Regulator SGC26H

Diferenčni regulator SGC26H

Univerzalni diferenčni regulatorji SGC so namenjeni regulaciji solarnih sistemov za ogrevanje sanitarne...

ENOSTAVNO

V nekaj preprostih korakih, do sestave ogrevalnega sistema.
Sestava sistema