Zakaj je regulator ogrevanja pomemben del ogrevalnega sistema?

Varčevanje z energijo je danes osnovno vodilo pri projektiranju novih objektov ali prenovi že obstoječih. S ciljem zmanjševanja stroškov ogrevanja in povečanja udobja bivanja, povečujemo debelino izolacije ovoja zgradb, vgrajujemo sodobne kurilne naprave, vključujemo alternativne vire in uporabljamo zahtevnejše hidravlične vezave ogrevalnih sistemov. Logična nadgradnja tega je sodoben regulator ogrevanja, ki skrbi za usklajeno delovanje celotnega sistema, prilagoditev glede na potrebe uporabnika in pokrivanje toplotnih izgub objekta.

Prilagajanje temperatur ogrevanja

Sodobni regulatorji ogrevanja omogočajo sestavo časovnih programov ogrevanja prostorov in priprave tople sanitarne vode, s čemer ogrevanje prilagodimo našemu življenjskemu ritmu. V času, ko nas ni doma ali spimo, ne potrebujemo enako ogretih prostorov kot takrat, ko smo aktivni. Enako velja tudi za segrevanje sanitarne vode.

Prilagoditev Ogrevanja Ritmu življenja

Vsaka stopinja je pomembna

Na temperaturo v prostoru vpliva množica dejavnikov, ki bi jih brez sodobnega regulatorja ogrevanja težko obvladovali. Regulator nenehno primerja temperaturo prostora z zunanjo temperaturo in nastavljeno željeno temperaturo. Na osnovi teh podatkov prilagaja intenzivnost ogrevanja. Zavedati se moramo, da vsak stopinja pomeni 5 – 7 % prihranek pri stroških ogrevanja.

Prihranek Pri Stroških Ogrevanja

Reguliranje ogrevanja v več družinskih hišah

V več družinskih hišah po navadi živita vsaj dve generacij, otroci in straši. Njihovi življenjski ritmi se razlikujejo, prav tako pa tudi potrebe po ogrevanju. Sodobni regulatorji znajo voditi več neodvisnih ogrevalnih krogov kar omogoča prilagoditev posamezni družini.

Reguliranje Ogrevanja V Več Družinskih Hišah

Vodenje kotlovnice z več viri ogrevanja

V bolj kompleksnih kotlovnicah, z dvema kotloma ali kotlom in toplotno črpalko, regulator ogrevanja opravlja funkcijo preklopa med viroma glede na potrebe objekta in ugodnost energenta.

Ogrevalni sistemi z zalogovnikom

V sistemih ogrevanja pri katerih je za varčno delovanje priporočljiva vgradnja zalogovnika, mednje spadajo sistemi s kotli na biomaso, solarnim sistemom ali kaminom, regulator ogrevanja skrbi za pravilno shranjevanje proizveden energije in njeno uporabo za ogrevanje prostorov ali segrevanje sanitarne vode.

Zalogovniki Toplote SELTRON

Varovanje sistema

Poleg vsega naštetega regulator ogrevanja izvaja varnostne in preventivne funkcije, s katerimi varuje ogrevalni sistem in zagotavlja njegovo dolgo življenjsko dobo. Mednje spada zaščita pred zmrzovanjem, zaščita pred pregrevanjem, periodični zagon črpalk v mirovanju, antilegionelni program za sanitarno vodo in mnoge druge.

Nasveti

Regulatorji ogrevanja
Zunanje Temperaturno Tipalo AFD

Novo zunanje temperaturno tipalo AFD

20 Jan 2020

Tudi pri razvoju novega zunanjega temperaturnega tipala AFD smo uporabili Seltronov pristop...

Motorni Pogon AVD

Dopolnjena paleta motornih pogonov AVD

20 Jan 2020

Motorne pogone AVD smo v osnovni izvedbi razvili in pričeli proizvajati že...

Kompaktni regulator konstantne temperature ACD

Nov kompaktni regulator konstantne temperature ACD

20 Jan 2020

Z razvojem kompaktnih regulatorjev smo začeli že ob koncu leta 2018 in...

ENOSTAVNO

V nekaj preprostih korakih, do sestave ogrevalnega sistema.
Sestava sistema