Konvekotrji

Konvekotrji za ogrevanje in hlajenje prostorov

Kdaj izbrati konvektorje kot vir ogrevanja ali hlajenja ?

  • V primeru, da želite hitro odzivno ogrevanje ali hlajenje ali kombinacijo obojega.
  • Za ogrevanje ali hlajenje velikih prostorov.
  • Za ogrevanje ali hlajenje prostorov z velikimi steklenimi površinami.
  • Za objekte z nizko-temperaturnimi viri ogrevanja kot je toplotna črpalka.
  • Če želite skriti ogrevalna telesa ali jih namestiti v niše, kjer radiatorji ne bi dosegali zadovoljivega učinka.
Konvektorji so naprave, ki nam omogočajo ogrevanje, hlajenje in razvlaževanje prostorov. V konvektor se dovaja toplo ali hladno vodo iz toplotne črpalke ali drugega vira ogrevanja oziroma hlajenja. Voda, ki kroži preko registra nato okoliškemu zraku oddaja ali odvzema toploto, odvisno od tega ali konvektor prostor ogreva ali hladi.

Talni konvektorji

Prednosti talnih konvektorjev

Talni konvektorji so sodobne naprave za ogrevanje ali hlajenje, vgrajene v tla. Posebej primerni so takrat, kadar zaradi estetskih ali drugih razlogov v prostoru ne želimo vidnih grelnih teles. Uporabljajo se za primarno ali sekundarno ogrevanje prostorov, največkrat v kombinaciji s talnim ali redaktorskim ogrevanjem. So odlična rešitev za prostore z velikimi steklenimi površinami, saj na podlagi naravne konvekcije preprečujejo njihovo rosenje. Priporočamo jih za avtosalone, hotele, trgovine, zimske vrtove, galerije, poslovne prostore ter stanovanja. 

Talne konvektorje priključimo na enocevni ali dvocevni klasični sistem ogrevanja. Delujejo na principu naravne ali prisilne konvekcije zraka. Njihovi največji prednosti sta velika ogrevalna moč in hitro doseganje želene temperature prostora. Z vgradno termostatov in termostatskih ventilov, prilagajamo temperaturo prostora, glede na naše želje in potrebe.

Ventilatorski konvektorji

Prednosti ventilatorskih konvektorjev

Pri ventilatorskih konvektorjih poznamo dve izvedbi. Prva je vidna v prostoru, tukaj gre za izvedbe nameščene na tla, steno ali pod strop. Druga izvedba je v prostoru skoraj nevidna, vidna je le rešetka konvektorja, nameščenega v dvojnem stropu ali posebnem jašku. Ventilatorski konvektorji delujejo na principu prisilnega kroženja zraka skozi prenosnik toplote s pomočjo ventilatorja. Konvektorje lahko priključimo na enocevni ali dvocevni sistem centralnega ogrevanja.

Ventilatorski konvektorji zagotovijo enakomerno temperaturo v prostoru skozi celo leto. Pozimi oddajajo prijetno toploto, bolj učinkovito kot klasični radiatorji. V poletnem času delujejo podobno kot klimatska naprava – učinkovito ohlajajo zrak v prostoru. Konvektorji imajo vgrajen sistem za uravnavanje hitrosti vrtenja ventilatorja glede na toplotne potrebe prostora. Njihovo delovanje je varčno, temperatura v prostoru pa enaki vaši željeni. Delovanje konvektorja je nemoteče, skoraj neslišno. Ponavadi so sodobno oblikovani, zato lahko predstavlja kakovosten dodatek interjerju.

Izbor konvktorjev

Elektricni konvektor tesy liveco cn051 z wifi upravljanjem

Električni konvektor TESY LivEco, CN051, z wifi upravljanjem

LivEco Cloud zagotavlja visoko udobje zaradi vgrajenega modula Wi-Fi za upravljanje preko...

Na izdelek
Električni konvektor TESY HeatEco CN03 z mehanskim termostatom seltron si

Električni konvektor TESY HeatEco, CN03, z mehanskim termostatom

Električni konvektorji se uporabljajo za samostojno ogrevanje posameznih prostorov ali manjših stanovanj....

Na izdelek

Sestavili vam bomo brezplačno ponudbo za vaš ogrevalni ali hladilni sistem.

Želite ponudbo

Aplikacija Kelvin

Pošljite nam povpraševanjeKatalog izdelkov

OBVESTILO

Servis Seltron bo zaprt od 27. 12. do 29. 12. 2023.
Vse nujne primere in vprašanja, ki bi se pojavila med našo odsotnostjo, bomo reševali takoj po ponovnem odprtju servisa, 3. januarja 2024.
Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Delovni čas trgovine Seltron na dan 30. 12. 2023.
  • od 7.00 do 12.00