Uplinjevalni kotel UKP SMART

Uplinjevalni kotel na polena UKP SMART s pametnim upravljanjem zagotavlja izredno učinkovito in varčno ogrevanje z visokimi izkoristki, ki segajo tudi preko 93 %. Da je ogrevanje s kotlom UKP SMART tudi “pametno”, poskrbi platforma SeltronHome. Kotel skupaj z zalogovnikom toplote in regulatorjem ogrevanja tvori sodben ogrevalni sistem na polena.

Nazivna moč kotla

20 kW, 25 kW, 30 kW

Izkoristek pri nazivni moči

93 %

Kategorije

Blagovna znamka

Seltron

Počisti

IZRAČUN MOČI OGREVALNE NAPRAVE
glede na preteklo porabo energenta.

IZRAČUN MOČI OGREVALNE NAPRAVE
glede na toplotne izgube objekta.

IZRAČUN PRIHRANKA
ob zamenjavi starega kotla z novim.

IZRAČUN PRIHRANKA
ob zamenjavi starega kotla s toplotno črpalko.

Več o izdelku

Zakaj izbrati uplinjevalni kotel na polena SELTRON UKP

Zakaj izbrati uplinjevalni kotel na polena SELTRON UKP SMART?

Za lažjo odločitev “Zakaj izbrati uplinjevalni kotel na polena SELTRON UKP SMART” navajamo njegove glavne lastnosti, ki potrjujejo, da je prava izbira za ogrevanje na lesno biomaso.

Regulacija kotla UKP SMART

Kotel UKP SMART je opremljen s posebej zanj razvitim regulatorjem BXD. Regulator vodi delovanje kotla z Lambda sondo, omogoča varovanje povratka, varovanje kotla pred pregrevanjem, hitro polnjenje zalogovnika toplote in modulirano vodenje hitrosti ventilatorja.

Paneli iz nerjavečega jekla, ki jih je mogoče odstraniti ali zamenjati

Celotna nalagalna komora kotla je obložena s paneli iz nerjavečega jekla, ki so odporni na visoke temperature in korozijo. Paneli v komori ne izboljšajo samo delovanja kotla, ampak tudi izredno poenostavijo samo vzdrževanje in čiščenje kotla ter podaljšajo njegovo življenjsko dobo. Panele je mogoče tudi odstraniti ali zamenjati z novimi.

Regulacija Kotla UKP

Dvojna vrata

Kotel UKP SMART je opremljen s posebej zanj razvitim regulatorjem BXD. Regulator vodi delovanje kotla z Lambda sondo, omogoča varovanje povratka, varovanje kotla pred pregrevanjem, hitro polnjenje zalogovnika toplote in modulirano vodenje hitrosti ventilatorja.

Odsesavanje dimnih plinov

Kotel ima nad vrati vgrajen sesalni ventilator in odprtino, ki omogočata odsesavanje dimnih plinov, kadar so vrata kotla odprta. S tem je preprečen izhod dimnih plinov in vonja v prostor.

Modularna žarilna komora

Za dobro zgorevanje lesnega plina je potrebna temperatura do 1.100 °C. Za ta namen je bila razvita posebna modularna žarilna komora iz več plasti, ki omogoča dolgotrajno uporabo ter enostavno vzdrževanje.

Dvojna Vrata Kotla UKP

Ročica za čiščenje toplotnega izmenjevalnika dimnih plinov

Glede na namestitev kotla v prostor se lahko ročica za čiščenje namesti na levo ali desno stran kotla. Ročica omogoča enostavno čiščenje toplotnega izmenjevalnika dimnih plinov, brez potrebe po odpiranju vrat. Tako se izognemo morebitnemu umazanju orodja ali prostora.

Enostavno čiščenje

Stranski produkt zgorevanja lesa je pepel, ki ga je zaradi izredno učinkovitega zgorevanja pri uplinjevalnem kotlu UKP SMART minimalno. Konstrukcija kotla UKP SMART omogoča enostavno čiščenje iz sprednje strani, kar je udobneje, hkrati pa za to opravilo potrebujemo manj prostora. Regulator BXD omogoča vklop ventilatorja za odvod saj, s čimer pri čiščenju preprečimo nastajanje dima in saj v kotlovnici.

Kotel Ukp Na Polena V Kurilnici

Ključne lastnosti uplinjevalnega kotla na polena UKP SMART

 • Izredno učinkovito in varčno ogrevanje z visokimi izkoristki, ki segajo tudi preko 93 %.
 • Kotel UKP SMART je opremljen s posebej zanj razvitim regulatorjem BXD. Regulator vodi delovanje kotla z Lambda sondo, omogoča varovanje povratka, varovanje kotla pred pregrevanjem, hitro polnjenje zalogovnika toplote in modulirano vodenje hitrosti ventilatorja.
 • V kompleksnih sistemih lahko regulator BXD v povezavi z ostalimi SELTRON regulatorji upravlja celotni ogrevalni sistem s poljubnim številom ogrevalnih krogov.
 • Modularno sestavljena zgorevalna komora vrhunske kakovosti omogoča dolgo življenjsko dobo in enostavno vzdrževanje.
 • Možno nalaganje pol metrskih polen.
 • Odstranljive obloge polnilne komore za kakovostnejše zgorevanje in enostavno čiščenje.
 • Dvojna vrata nudijo bistveno boljšo toplotno izolativnost kotla, kar poveča učinkovitost delovanja, hkrati pa zmanjšuje nezaželeno pregrevanje kotlovnice.
 • Serijsko vgrajena Lambda sonda omogoča stalen nadzor optimalnega zgorevanje in s tem maksimalno učinkovitost ter nizke emisije.
 • S programskim paketom SELCONTROL sta povezava in nadzor delovanja uplinjevalnega kotla UKP mogoča s pomočjo osebnega računalnika.
 • Z vgradnjo komunikacijskega modula GWD boste lahko podatke o delovanju kotla z mobilno aplikacijo CLAUSIUS prejeli kar na vaš pametni telefon.

Tehnični podatki za uplinjevalni kotel  na polena UKP SMART

  Nudimo vam

  • Svetovanje pri nakupu in brezplačen ogled na domu.
  • Pomoč pri pridobitvi nepovratnih sredstev EKO SKLAD-a.
  • Široko mrežo preverjenih strokovno usposobljenih monterjev in serviserjev po vsej Sloveniji.


  Pošljite nam kratek opis tega, kar vas zanima in vaše podatke. Poklicali vas bomo in skupaj z vami našli pravo rešitev.

  Zanima me:

  Ime:

  Priimek:

  Ulica in hišna številka:

  Kraj:

  Telefon:

  E-naslov:  Dovoljene datoteke: jpg, pdf, doc, xls


  Dovoljene datoteke: jpg, pdf, doc, xls


  Sorodni izdelki