Biomasa - obnovljiv vir ogrevanja iz naših gozdov

54 % celotne površine naše države je pokrito z gozdovi, zato je lesna biomasa domač energent, neodvisen od svetovnih energetskih trendov. Biomasa je obnovljive vire energije, ki ob gorenju minimalno obremenjuje okolje. Izbira peči na lesno biomaso je smiselna pri energetskih prenovah starejših objektov, vse pogosteje pa se zanjo odločajo tudi pri novogradnjah. Z vključevanem peči na lesno biomaso v naše ogrevalne sisteme, bomo poleg udobnega in varčnega ogrevanja, zagotavljali zdravo reprodukcijo v naših gozdovih, prispevali k uravnoteženosti CO2 bilance in zmanjševanju učinka toplotne grede.

Biomasa je splošen izraz, ki zajema različne oblike lesenih izdelkov, ki so primerni za ogrevanje. Na področju ogrevanja z biomaso, lahko izbiramo med tremi vrstami peči:

  • pečmi na drva,
  • pečmi na pelete,
  • pečmi na sekance.
Biomasa - obnovljiv vir ogrevanja

Kdaj se odločimo za peč na biomaso?

  • Smo investitor, ki si želi dostopen in izredno zanesljiv energetski vir, neodvisen od globalnih politik in odločitev,
  • Imamo dovolj prostora za kurilnico v katero lahko namestimo kotel in zalogovnik,
  • Imamo kakovosten prostor za skladiščenje kuriva,
  • Nas ne moti dodatno delo za posluževanje kotla ( nalaganje drv ali pelet, čiščenje pepela),
  • Že imamo peč na biomaso in ga želimo zamenjati z novim bolj učinkovitim.

Prednosti sodobnih peči na biomaso

Tehnologija na področju razvoja kotlov na biomaso, je v zadnjih letih naredila občuten napredek. Proizvajalci, so se osredotočili na izboljšave na področju bistvenih slabostih starejših peči, kot so slab izkoristek, neracionalna uporaba proizvedene energije, nadzor nad delovanjem in udobje tovrstnih ogrevalnih sistemov.

Rezultat tega je, da imamo na tržišču odlične peči na lesno biomaso, s sodobnimi sistemi na področju tehnologije zgorevanja lesa, zmanjševanja okolju škodljivih emisij, povečanja izkoristkov, ter zniževanja potrebnega nalaganja in čiščenja. Še dodatna prednosti ogrevanja z biomaso je tudi ta, da je trenutna cena energenta ugodna. Seveda pa ima biomasa kot energent tudi določene zahteve. Dejstvo je, da za skladiščenje potrebuje velik in suh zračen prostor, kar v vseh življenjskih okoljih ni možno zagotoviti. Poleg tega za tovrstno ogrevanje potrebujemo tudi ustrezno velik prostor za postavitev peči in ustreznega zalogovnika.

Seltron Peč Na Lesno Biomaso

Za investicijo lahko pridobite nepovratna sredstva

Za prenovo starega ogrevalnega sistema, z namestitvijo nove sodobne peči na lesno biomaso, lahko pridobite nepovratna sredstva Eko sklada v višini od 2.000 € do 5.000 €.

Nasveti

Kotli na Biomaso
Peletni kotel PKO

Peletni kotel PKO

Ogrevanje s peleti je ekološko prijazno, cenovno ugodno in po udobju primerljivo...

Preberi več >
Uplinjevalni Kotel UKP

Uplinjevalni kotel UKP SMART

Uplinjevalni kotel na polena UKP SMART s pametnim upravljanjem zagotavlja izredno učinkovito...

Preberi več >

ENOSTAVNO

V nekaj preprostih korakih, do sestave ogrevalnega sistema.
Sestava sistema