Toplotna črpalka Daikin Altherma 3 H HT – stenska

Toplotna črpalka Daikin Altherma 3 H HT – stenska, zrak-voda je najkompaktnejša enota, primerna za novogradnje kakor adaptacije s temperaturo izstopne vode do 70 °.

Toplotna črpalka Daikin Altherma 3 H HT – stenska, zrak-voda je najkompaktnejša enota,
ki se za zagotavljanje tople sanitarne vode kombinira z ločenim bojlerjem za sanitarno vodo. Po želji lahko izberete enoto s funkcijo hlajenja. Primerna je za novogradnje kakor adaptacije, saj zagotavlja temperaturo izstopne vode do 70 °.
Prelistajte prospekt za toplotne črpalke Daikin Altherma 3 H HT.

Eko Sklad Subvencije

Toplotna črpalka Daikin Altherma 3 H HT – integrirana

Toplotna črpalka Altherma 3 H HT rešitev za vaš obnovitveni projekt. S temperaturo izstopne vode do 70 °C, zamenjava radiatorjev ni potrebna.

Toplotna črpalka zrak/voda Daikin Altherma 3 H HT je popolna rešitev za vaš obnovitveni projekt. Omogoča temperaturo izstopne vode do 70 °C, podobno kot vaš kotel, toda brez uporabe dodatnega pomožnega električnega grelnika. Zamenjava radiatorjev ni potrebna. Z zamenjavo kotla s toplotno črpalko Daikin Altherma 3 H HT v vašem ogrevalnem sistemu, boste prihranili prostor. Naš samostoječi model ima zelo majhen tloris, manj kot 0,36 m2.
Oglejte si tudi predstavitev toplotne črpalke Daikin Altherma 3 H HT.

Eko Sklad Subvencije

Toplotna črpalka Daikin Altherma HT z grelnikom sanitarne vode

DAIKIN Altherma HT je visokotemperaturna toplotna črpalka s kar najbolj učinkovito izrabo razpoložljive energije zraka. Primerna je za adaptacijo starejših radiatorskih ogrevalnih sistemov oziroma za ogrevalne sisteme, ki potrebujejo izhodno temperaturo ogrevalne vode do 80 °C.

DAIKIN Altherma HT je visokotemperaturna toplotna črpalka s kar najbolj učinkovito izrabo razpoložljive energije zraka. Primerna je za adaptacijo starejših radiatorskih ogrevalnih sistemov oziroma za ogrevalne sisteme, ki potrebujejo izhodno temperaturo ogrevalne vode do 80 °C. Za čim boljšo izrabo prostora se črpalka namesti na 200 l ali 260 l grelnik sanitarne vode.

Toplotna črpalka Daikin Altherma LT Compact

Altherma LT Compact omogoča ogrevanje in hlajenje objektov z možnostjo integracije solarnega sistema. V hranilniku volumna 300 ali 500 l sen hrani pridobljena energija iz toplotne črpalke in solarnega sistema, ki se nato koristi za ogrevanje prostorov in segrevanje sanitarne vode. Primerna je za vse vrste nizko temperaturnih toplotnih sistemov, ki jim za ogrevanje zadostuje temperatura ogrevalne do 55 ° C.

Altherma LT Compact omogoča ogrevanje in hlajenje objektov z možnostjo integracije solarnega sistema. V hranilniku volumna 300 ali 500 l se hrani pridobljena energija iz toplotne črpalke in solarnega sistema, ki se nato koristi za ogrevanje prostorov in segrevanje sanitarne vode. Primerna je za vse vrste nizko temperaturnih toplotnih sistemov, ki jim za ogrevanje zadostuje temperatura ogrevalne do 55 ° C.

Toplotna črpalka Daikin Altherma 3 - integrirana

Integrirana samo stoječa toplotna črpalka DAIKIN Altherma 3 se uporablja za ogrevanje in hlajenje objektov ter pripravo tople sanitarne vode. Njeno delovanje temelji na tehnologiji toplotne črpalke zrak/voda. Primerna je za novogradnje, kot tudi za adaptacije starejših ogrevalnih sistemov, ki potrebujejo izhodno temperaturo ogrevalne vode do 65 °C

Integrirana samo stoječa toplotna črpalka Daikin Altherma 3 se uporablja za ogrevanje in hlajenje objektov ter pripravo tople sanitarne vode. Njeno delovanje temelji na tehnologiji toplotne črpalke zrak/voda. Primerna je za novogradnje, kot tudi za adaptacije starejših ogrevalnih sistemov, ki potrebujejo izhodno temperaturo ogrevalne vode do 65 °C

Slider

Toplotna črpalka – kdaj je za vas in vaš objekt primeren vir ogrevanja ?

Toplotna črpalka je v zadnjih letih postala priljubljen vir ogrevanja v različnih objektih, predvsem zato, ker ima ogrevanje s toplotno črpalko vrsto prednosti. 

Preverite ali je toplotna črpalka primerna tudi za vas:

  • Želite znižati stroške ogrevanja in hlajenja?
  • Imate novogradnjo ali starejši energetsko obnovljen objekt?
  • Želite z enim sistemom objekt ogrevati in hladiti?
  • Imate sistem talnega ogrevanje ali za nižje ogrevalne temperature dimenzionirane radiatorje?
  • Želite zamenjati obstoječ ogrevalni sistem s čim manjšimi posegi?
  • Bi bili radi neodvisni od olja ali plina?
  • Se nagibate k bolj ekološkemu viru ogrevanja in hlajenja?
  • Želite bivalne površine nameniti za druge namene in ne za kurilnico?
  • Ste si zamislili avtonomni ogrevalni sistem z oddaljenim nadzorom in minimalnim vzdrževanjem?

Če ste na večino zgornjih vprašanj odgovorili pritrdilno, potem je toplotna črpalka za vas zagotovo primeren vir ogrevanja in hlajenja.

Investicija v toplotno črpalko vam bo prinašala prihranke

Toplotna črpalka večino potrebne energije za ogrevanje pridobi iz naravnih, obnovljivih virov. Poznamo več vrst toplotnih črpalk, ki se v osnovi delijo na toplotne črpalke voda/voda, toplotne črpalke zrak/voda in toplotne črpalke zemlja/voda. Glede na vrsto toplotne črpalke, se delež brezplačne energije pridobljene iz narave giblje od 70 – 80 %. Več informacij o posameznih toplotnih črpalka si lahko preberete v naših nasvetih – Kakšne izvedbe toplotnih črpalk poznamo?

Ogrevanje in hlajenje z eno napravo

Glede na podnebne spremembe so vročinska obdobja vedno bolj pogosta. Toplotne črpalke omogočajo ogrevanje in hlajenje objektov, vendar morate zato imeti prilagojen sistem. Hlajenje s toplotno črpalko omogoča pravilno dimenzioniran nizkotempraturni, talni ali stenski sistem ogrevanja/hlajenja.

Ogrevanje S Toplotno črpalko Daikin

Sistem s toplotno črpalko pomeni udobje z veliko začetnico

Ogrevanje ali hlajenje s toplotno črpalko je izredno udobno. Ne zahteva zamudnega nalaganja ali čiščenja kurišča, zagotavljanja pelet ali kurilnega olja. Za ogrevanje ali hlajenje si lahko sestavimo časovne programe, s katerimi delovanje prilagodimo našemu življenjskemu ritmu. Večina sodobnih toplotnih črpalk omogoča uporabo sistemov oddaljenega upravljanja preko pametnega telefona ali tablice. Poleg ogrevanja ali hlajenja prostorov, toplotne črpalke zagotavljajo tudi dovolj segrete sanitarne vode skozi vse leto.

Toplotne črpalke ne potrebujejo kurilnice

Za delovanje in namestitev večina toplotnih črpalk ne potrebujemo veliko prostora. V primeru kompaktne enote, je dovolj že kvadratni meter ali dva površine. Prednosti sistema s toplotno črpalko je tudi ta, da ne potrebujemo skladišča ali rezervoarjev za gorivo. Toplotne črpalke ne oddajajo neprijetnega vonja ali plinov, so lepo oblikovane, zato jih lahko postavimo kamorkoli v prostor. V bistvu za postavitev in delovanje toplotne črpalke ne potrebujemo kurilnice.

Okolju prijazno delovanje

Ogrevanje s toplotno črpalko izkorišča obnovljivo sončno energijo shranjeno v zraku, vodi ali zemlji. S pomočjo minimalne porabe električne energije se ta energija pretvori v koristno energijo za ogrevanje. Toplotna črpalka ne proizvaja CO2, zato ne obremenjuje okolja. 

Toplotna črpalka ima nizke stroške vzdrževanja

Ena izmed prednosti ogrevanja in hlajenja s toplotno črpalko so tudi izredno nizki stroški vzdrževanja.

Za investicijo v toplotno črpalko lahko pridobite nepovratna sredstva EKO sklada

Ogrevanje s toplotno črpalko spada med obnovljive vire, za katere država nudi nepovratna sredstva in ugodne kredite. Za vgradnjo toplotne črpalke za centralno ogrevanje prostorov je mogoče pridobiti nepovratna sredstva EKO sklada v višini do 50 % priznanih stroškov naložbe.

Nasveti

Toplotne črpalke
Tišina se z udobjem rima​

Kako hrupne so toplotne črpalke zrak/voda?

10 Jan 2020

Podatek o hrupu je zelo pomemben, predvsem v strnjenih naseljih, kjer je...

Možnosti Priprave Tople Sanitarne Vode Pri Toplotnih črpalkah

Možnosti priprave tople sanitarne vode pri toplotnih črpalkah?

10 Jan 2020

Kako pri ogrevanju ali hlajenju s toplotno črpalko izvedemo pripravo tople sanitarne...

Radiatorsko ogrevanje

Ali potrebujemo pri ogrevanju z radiatorji visokotemperaturno črpalko?

10 Jan 2020

Predvidevamo, da ima objekt z dobro izolacijo in kakovostnim stavbnim pohištvom tudi...

ENOSTAVNO

V nekaj preprostih korakih, do sestave ogrevalnega sistema.
Sestava sistema