Toplotna črpalka Daikin Alterma 3 Compact
Toplotna črpalka Daikin Altherma 3 Compact

Izberite možnosti

Toplotna črpalka Daikin Altherma 3 Compact

Toplotna črpalka DAIKIN Altherma 3 Compact omogoča bivalentno ogrevanje. Prek toplotnega izmenjevalca, lahko v sistem ogrevanja s toplotno črpalko, vključimo sončno energijo ali kateri drugi dopolnilni toplotni vir. Proizvedena energija se hrani v integriranem 300 ali 500 l zalogovniku toplote. Primerna je za novogradnje, kot tudi za adaptacije starejših ogrevalnih sistemov za katere potrebujemo izhodno temperaturo ogrevalne vode do 65 °C.

Zakaj Izbrati Toplotno Črpalko Daikin Altherma Compact

Zakaj izbrati toplotno črpalko Daikin Altherma Compact?

Daikin Altherma Compact združuje toplotno črpalko za ogrevanje in hlajenje ter hkrati omogoča možnost priklopa solarnega sistema. Inovativna konstrukcija ima poleg sestavnih delov toplotne črpalke integriran zalogovnik, ki se ga prvenstveno ogreva z brezplačno solarno energijo. Če solarne energije ni na razpolago ali je ni na razpolago dovolj, se toplotna črpalka avtomatično vklopi in segreje zalogovnik na želeno delovno temperaturo, ta pa se regulira v odvisnosti od zunanje temperature in sobne temperature. Ta način delovanja omogoči, da se najprej prestreza solarna energija (za pripravo tople sanitarne vode kot tudi za ogrevanje), šele nato se po potrebi dodatno vklopi toplotna črpalka. V primeru, da se izkaže potreba, je hkrati možno dograditi elektro grelec, ki predstavlja stabilen vir in stalno pomoč toplotni črpalki zrak/voda.

Celovit Sistem Ogrevanja Za Različne Objekte

Celovit sistem ogrevanja za različne objekte

Toplotna črpalka Altherma Compact dosega izhodno temperaturo ogrevalne vode do 65 °C, kar zadošča za radiatorsko ogrevanje dobro izoliranih starejših objektov. Že zdavnaj ne velja več pravilo, da so toplotne črpalke primerne samo za novogradnje s ploskovnim sistemom ogrevanja, ampak se njihova uporaba premika na področje radiatorskega ogrevanja objektov in prenove tovrstnih ogrevalnih sistemov. Črpalka ima integriran 300 ali 500 litrski zalogovnik, s pretočnim sistemom ogrevanja sanitarne vode. Pretočni sistem preprečuje razvoj škodljivih mikroorganizmov, zato je tako segreta sanitarna voda higiensko najbolj neoporečna.

Ogrevalni Sistem Daikin

Če imate 1 m2 prostora, potem imate dovolj za vaš ogrevalni sistem

Toplotne črpalke predstavljajo čist način ogrevanja prostorov, saj pri delovanju ne proizvajajo odpadnih produktov kot so pepel, saje ali dimni plini. Obenem so modernega videza, ki ne zaostaja za drugimi gospodinjskimi napravami. Za postavitev ne potrebujejo veliko prostora, črpalka z integriranim 500 l zalogovnikom zasede površino 790 x 790 mm, kar je podobno kot pri drugih gospodinjskih napravah. Za vgradnjo skorajda ne potrebujete dodatnega prostora ob straneh. Cevne napeljave so lepo nameščene na vrhu enote kar omogoča optimalen cevni razvod. Vgradna višina znaša 1,89 m.

Ključne lastnosti toplotne črpalke DAIKIN Altherma 3 Compact

 • Možnost ogrevanja ali hlajenja prostorov in priprave tople sanitarne vode.
 • Napravo upravlja vremensko vodena regulacijska enota RoCon B1.
 • Za prevzem proizvedene toplotne energije ima toplotna črpalka Altherma 3 ECH2O vgrajen 300- ali 500-litrski zalogovnik.
 • Sanitarna voda se segreva po pretočnem sistemu prek izmenjevalca iz nerjaveče cevi. Tak sistem preprečuje razvoj škodljivih mikroorganizmov in zagotavlja kar največjo higiensko neoporečnost.
 • Vgrajena inverterska tehnologija omogoča modulirani način delovanja glede na toplotne potrebe objekta.
 • Možnost koriščenja presežne energije za podporo ogrevanju.
 • Črpalka obratuje pri zunanji temperaturi do -25 °C.
 • Kompaktna izvedba omogoča namestitev toplotne črpalke kamor koli v bivalni prostor.

Tehnični podatki za toplotno črpalko Daikin Atherma  Compact

Tehnični podatki za zunanjo enoto

Nudimo vam

 • Svetovanje pri nakupu in brezplačen ogled na domu.
 • Pomoč pri pridobitvi nepovratnih sredstev EKO SKLAD-a.
 • Široko mrežo preverjenih strokovno usposobljenih monterjev in serviserjev po vsej Sloveniji.

Pošljite nam kratek opis tega, kar vas zanima in vaše podatke. Kontaktirali vas bomo in skupaj z vami našli pravo rešitev.

Kliknite ali povlecite datoteke na to območje, da jih naložite.Prenesete lahko do 3 datotek.
Dovoljene datoteke: jpg, png, pdf, doc, xls

SUPER PONUDBA!

Kupite Daikin Altherma toplotno črpalko in prejmite BREZPLAČNO klimatsko napravo DAIKIN Sensira!
Ponudba velja do 31. 10. 2023.
Hitro se odločite, omenjena ponudba velja le za prvih 300 prodanih enot toplotnih črpalk Altherma.
Za več informacij izpolnite spodnji obrazec.