Home Phone Email Scroll Top
Toplotna črpalka Daikin Altherma HT
Toplotna črpalka Daikin Altherma HT z grelnikom sanitarne vode

Izberite možnosti

Toplotna črpalka Daikin Altherma HT z grelnikom sanitarne vode

DAIKIN Altherma HT je visokotemperaturna toplotna črpalka s kar najbolj učinkovito izrabo razpoložljive energije zraka. Primerna je za adaptacijo starejših radiatorskih ogrevalnih sistemov oziroma za ogrevalne sisteme, ki potrebujejo izhodno temperaturo ogrevalne vode do 80 °C.

Kako Deluje Visokotemperaturna Toplotna Črpalka Daikin Altherma HT

Kako deluje visokotemperaturna toplotna črpalka Daikin Altherma HT?

Zunanja enota Daikin Altherma okoliškemu zraku odvzame toploto in jo preko cevi s hladilnim sredstvom, prenese v notranjost zgradbe. Med prenosom sredstvu poviša temperaturni nivo. Kaskadni sistem delovanja dveh kompresorjev zagotavlja visoke temperature ogrevalne vode, ki dosegajo tudi do 80 °C, brez uporabe dodatnega električnega grelca. Tako imamo na volju dovolj toplote za radiatorsko ogrevanje ter pripravo tople sanitarne vode.

Kompaktna enota za ogrevanje in pripravo tople sanitarne vode

Toplotni črpalki Daikin Atherma HT lahko dodamo grelnik sanitarne vode s prostornino 200 ali 260 l.Zelo zmogljiv grelnik segreje sanitarno vodo od 10 na 50 °C v samo 60 minutah. Poskrbljeno je tudi za higiensko neoporečnost. Regulator periodično izvaja dezinfekcijo s tem, da samodejno dvigne temperaturo v grelniku na potrebno raven in ga s tem razkuži. Toplotno črpalko lahko postavimo na grelnik sanitarne vode in s tem dobimo kompaktno enoto za ogrevanje in pripravo tople sanitarne vode.

Želite zmanjšati vaše stroške ogrevanja?

Pri klasičnih stanovanjskih objektih, ki jih je v Sloveniji še izredno veliko, velik del stroškov predstavlja ogrevanje prostorov in sanitarne vode. V teh objektih so ogrevalni sistemi z uporabo fosilnih goriv, kot sta kurilno olje ali plin. Fosilni viri niso obnovljivi, njihove zaloge se manjšajo, kar jim stalno povišuje ceno. Toplotne črpalke omogoča, da kar do 60 % energije za ogrevanje vašega doma pridobite iz zunanjega zraka. Energetski vir je torej brezplačen in obnovljiv! Sistem toplotne črpalke za svoje delovanje zahteva vnos le manjšega deleža električne energije. Poraba energije kot tudi stroški obratovanja so tako bistveno manjši kot pri klasičnih toplotnih virih.

Prenova Obstoječega Ogrevalnega Sistema Z Radiatorji

Prenova obstoječega ogrevalnega sistema z radiatorji

Z vgradnjo Daikin Altherma HT je vam radiatorjev ali cevi ni potrebno zamenjati. Stroški menjave ogrevalnega sistema se na ta način znižajo v največji možni meri. Poleg tega vam ni treba skrbeti zaradi nadležnih gradbenih posegov v hiši, saj je vse delo opravljeno v kurilnici.

Vgradnja brez velikih gradbenih posegov

Daikin Altherma zajema toploto iz zraka, kar pomeni, da izkopi ali drugi gradbeni posegi niso potrebni. Zunanjo enoto je zelo enostavno namestiti na zunanjost stavbe ali stanovanja. Največja dolžina povezave med notranjo in zunanjo enoto je 50 m. Ni vam treba skrbeti glede dimnika ali prezračevanja prostora. Montaža sistema je še dodatno poenostavljena, saj so vsi pomembnejši sestavni deli že vgrajeni v enoti.

Ključne lastnosti toplotne črpalke DAIKIN Altherma HT z grelnikom sanitarne vode

  • Energetsko učinkoviti sistem ogrevanja temelji na tehnologiji toplotne črpalke zrak-voda.
  • S toplotno črpalko Althema HT lahko zamenjamo obstoječ kotel, brez zamenjave radiatorjev.
  • Sistemu je dodan grelnik sanitarne vode iz nerjavnega jekla, ki sanitarno vodo ogreje iz 10 °C na 50 °C v samo 60 minutah.
  • Grelnik sanitarne vode periodično izvaja funkcijo zaščite pred nevarnimi bakterijami, s segrevanjem vode na maksimalno temperaturo.
  • Maksimalna temperatura segrevanja sanitarne vode je 75 °C.
  • Grelnik lahko postavimo na notranjo enoto toplotne črpalke ali neposredno zraven nje. Takšna postavitev omogoča, da toplotno črpalko Altherma HT z grelnikom sanitarne vode postavimo v manjši večnamenski prostor ali kurilnico.

Tehnični podatki za toplotno črpalko Daikin Atherma HT z grelnikom sanitarne vode

Tehnični podatki za toplotno črpalko Daikin Atherma HT z grelnikom sanitarne vode

Tehnični podatki za zunanjo enoto

Tehnični podatki za zunanjo enoto

Tehnični podatki za grelnik sanitarne vode

Tehnični podatki za grelnik sanitarne vode

Daikin Altherma HT

Nudimo vam

  • Svetovanje pri nakupu in brezplačen ogled na domu.
  • Pomoč pri pridobitvi nepovratnih sredstev EKO SKLAD-a.
  • Široko mrežo preverjenih strokovno usposobljenih monterjev in serviserjev po vsej Sloveniji.

Pošljite nam kratek opis tega, kar vas zanima in vaše podatke. Kontaktirali vas bomo in skupaj z vami našli pravo rešitev.

Kliknite ali povlecite datoteke na to območje, da jih naložite.Prenesete lahko do 3 datotek.
Dovoljene datoteke: jpg, png, pdf, doc, xls

SUPER PONUDBA!

Kupite Daikin Altherma toplotno črpalko in prejmite BREZPLAČNO klimatsko napravo DAIKIN Sensira!
Ponudba velja do 31. 10. 2023.
Hitro se odločite, omenjena ponudba velja le za prvih 300 prodanih enot toplotnih črpalk Altherma.
Za več informacij izpolnite spodnji obrazec.