Home Phone Email Scroll Top
Zalogovnik toplote SELTRON ZO
Zalogovnik toplote ZO

Poseben sistem dotekanja vode

Zalogovnika SELTRON tip ZO in ZSO imata vgrajen poseben sistem razslojevanja vode. Pomembno pri tem je, da ta sistem preprečuje mešanje tople in ohlajene vode, ki se vrača v zalogovnik. Vhodna voda se glede na ogretost, razporedi v ustrezno temperaturno cono zalogovnika. Nepotrebno ohlajanje in s tem izguba toplote, so pri opisanem načinu delovanja bistveno manjše, kot pri klasičnem polnjenju zalogovnika.

Topla sanitarna voda brez škodljivih mikroorganizmov

V zalogovniku toplote ZSO se sanitarna voda segreva po pretočnem sistemu v orebrenem izmenjevalniku toplote iz nerjavečega jekla. Pretočni sistem ogrevanja sanitarne vode je eden izmed najučinkovitejših in najvarnejših, saj preprečuje razvoj škodljive bakterije legionele.

Dovolj tople vode v vseh letnih časih

Zalogovnika omogočata priklop različnih virov ogrevanja. V ogrevalni sezoni, zalogovnik polnimo iz sistema ogrevanja, v prehodnem in poletnem času temu dodamo še pridobljeno energijo iz solarnega sistema. V primeru, da nimamo na razpolago nobenega od naštetih virov, lahko sanitarno vodo ogrevamo z dodatno vgrajenim grelnim elementom.

Zalogovnik toplote SELTRON ZSO
Zalogovnik toplote ZSO

Učinkovito delovanje in dolga življenjska doba

Za varčno delovanje zalogovnika toplote je zelo pomembno, da vgrajeni izmenjevalci nimajo oblog vodnega kamna. Zalogovniki toplote ZSO vsebujejo orebrene izmenjevalce, znotraj katerih se voda vrtinči in preprečuje škodljivo odlaganje apnenca na njegove stene.

Optimalna izraba prostora

Na zalogovnika ZO IN ZSO je možno priklopiti več generatorjev toplote in več porabnikov. Zalogovnika imata za priklop pripravljene priključke postavljene pod kotom 90 °, kar omogoča lažjo montažo, zalogovnik ne potrebuje preveč prostora in ga je možno postaviti tudi v kot.

Izolacija brez zdravju škodljivih snovi

Za ohranjanje pridobljene toplotne energije je zelo pomembno, da je zalogovnik ustrezno izoliran. Vsi zalogovniki so opremljeni s sodobnimi izolacijami, ki ne vsebujejo škodljivih snovi. Vsi zalogovniki so v zaključni fazi proizvodnje dodatno peskani in barvani z zaščitno barvo, ki ščiti tudi zunanjost zalogovnika pred morebitno korozijo.