Home Phone Email Scroll Top

Več kot 30 let izkušenj

Že več kot trideset let ljudem pomagamo varčevati z energijo pri ogrevanju prostorov na okolju prijazen način.

Marijan Hertiš, direktor podjetja Seltron

30. obletnica podjetja Seltron (2021)

Čas je najpomembnejša in omejena dobrina, ki nas povezuje v našem potovanju skozi življenje. Sam že več kot 30 let ustvarjam z vami, spoštovani ustanovitelji, lastniki in zaposleni, še posebej tisti, ki ste z nami že zelo dolgo, nekateri skoraj od ustanovitve. Velika sreča je imeti takšno priložnosti, ki mi je omogočila, da smo skupaj ustvarili uspešno zgodbo podjetja Seltron.

Pred več kot tridesetimi leti, 28. 03. 1990, sta v Bistrici ob Dravi Jože Hertiš in Jože Krivonog ustanovila podjetje Seltron d.o.o.. Beseda Seltron je nastala kot okrajšava za selektivno, izbrano in dovršeno elektroniko.

Na začetku je bila ekipa mala, vendar vztrajna, iznajdljiva in pogumna. Delo je potekalo v manjši delavnici in skromni pisarni. Takratni pogoji in možnosti so bili povsem drugačni kot jih poznamo danes. Sami smo izvajali vse poslovne funkcije od razvoja, proizvodnje, prodaje, logistike, marketinga,… Po prvih negotovih korakih iskanja poslovnih priložnosti, smo kar kmalu razvili in proizvajali družino elektronskih časovnih relejev. Sledil je pomemben mejnik, saj smo postali razvojni dobavitelj elektronskih regulatorjev za solarne grelnike sanitarne vode. Velik uspeh nas je vzpodbudil v razvoj in proizvodnjo regulatorjev ogrevanja za stanovanjske hiše. Na tem področju smo po nekaj letih postali vodilni proizvajalec na domačem trgu.

To nas je navdihnilo, da smo oblikovali poslanstvo podjetja, ki nas še danes združuje v skupnih ciljih. Ljudem pomagamo varčevati z energijo pri ogrevanju prostorov na okolju prijazen način.
Na prvotni lokaciji v Bistrici ob Dravi smo se prostorsko širili. Zgradili smo dva objekta, ki sta omogočila uresničiti poslovno idejo o trgovinski dejavnosti, ki odlično dopolnjuje proizvodnji program, tako na domačem trgu nudimo kupcem celovite rešitve za ogrevanje prostorov.

Izjemno smo bili ponosni in veseli prvega kupca na tujih trgih, prvega milijona realizacije, novih produktov, ki so v celoti plod lastnega znanja, razvoja in inovativnosti.
Z vsakoletno rastjo smo prerasli prostorske zmožnosti lokacije v Bistrici ob Dravi. Po nekajletnem iskanju primerne lokacije smo našli rešitev v nakupu objekta ob Tržaški cesti v Mariboru. To je dalo podjetju nov zagon, ki smo ga izkoristili tako, da sedaj zapolnjujemo še zadnje prostorske kapacitete na tej lokaciji. Nadaljnjo širitev smo si zagotovili z nakupom sosednjega zemljišča.
V letošnjem letu bomo ustvarili več kot 16 mio. € prometa in dosegli vsaj 1,5 mio. € dobička ter dodano vrednost na zaposlenega okoli 65 tis. €. Vodstvo podjetja, vodje in vsi zaposleni smo lahko resnično ponosni na dosežene rezultate.

Celotna zgodba se je pričela s podjetniškim in ustvarjalnim nemirom ter pogumom ustanoviteljev. Posebna zahvala njim, saj so zaslužni, da so se njihove ideje in delo razvile v podjetje, na katerega smo danes ponosni. Z nami je nekaj sodelavcev, ki so pri nas od zgodnjih začetkov. Tudi z njihovim prispevkom smo omogočili nenehno rast in potrebe po novih sodelavcih, tako, da nas je danes v podjetju zaposlenih že osemdeset. Vsem sodelavcem se iskreno zahvaljujem za prispevek k skupnemu razvoju in vas vabim, da svoje potenciale in cilje še naprej razvijate in uresničujete v naših vrstah.

Zahvala za doseženo gre tudi poslovnim partnerjem, s katerimi smo stkali ne samo odlične poslovne odnose, vendar tudi prijateljske vezi. To so podjetja, ki nas vključujejo v skupne razvojne projekte, kjer ustvarjamo konkurenčne izdelke za sedanjost in prihodnost. To od nas zahteva visoko stopnjo inovativnosti, zanesljivosti, učinkovitosti in kakovosti. Vse to so pogoji, da smo lahko uspešni na razvitem globalnem trgu. Tak način sodelovanja, razmišljanja in dela nam omogoča ustvarjalno, uspešno in stabilno prihodnost. Poslovno sodelujemo z vsemi večjimi domačimi kupci in več kot štiridesetimi tujimi kupci v osemnajstih državah.

V lokalnem okolju se počutimo zaželene. Imamo odlične pogoje za razvoj podjetja in kakovost življenja zaposlenih. Tudi mi smo odgovoren partner v lokalni skupnosti, saj ustvarjamo kakovostna delovna mesta, nudimo delo številnim kooperantom ter se vključujemo v družabno življenje.

Življenje posameznika, kakor tudi razvoj podjetja razumemo kot potovanje skozi čas, kjer so edina stalnica spremembe, ključna moč pa znanje in veščine. Ustvarjamo sodobno digitalizirano podjetje, ki ustvarja rešitve poslovnim partnerjem, s prijaznim in ustvarjalnim okoljem za zaposlene, kjer bomo lahko uresničevali svoje sanje, razvijali nove produkte in tkali partnerstva s kupci. V prihodnost zremo z optimizmom, energijo in vizijo nadaljnjega razvoja podjetja.

Hvala vsem za aktivno sodelovanja in dosežene rezultate. Vabljeni k soustvarjanju prihodnosti.

Marijan Hertiš, direktor
signature