Home Phone Email Scroll Top

Inovativna rešitev ogrevanja na lesno biomaso

Za kotel na polena UKP SMART je možna pridobitev EKO SKLAD subvencije.

Eko sklad subvencija za kotel UKP SMART
Eko sklad subvencija za kotel UKP SMART

Možna EKO SKLAD subvencija

Uplinjevalni kotel na polena UKP SMART s pametnim nadzorom

Slovenija je ena izmed najbolj pogozdenih držav v Evropi. Zato ne preseneča podatek, da je lesna biomasa, ki je v obliki drv, lesnih sekancev in lesnih pelet, najbolj priljubljen vir obnovljive energije pri nas. Tovrstnega vira energije kljub temu ne izrabljamo v tolikšni meri, kot bi ga lahko. V prvi vrsti je prednost ogrevanja na biomaso njena dosegljivost. Veliko Slovencev ima namreč na razpolago svoj gozd ali nekoga, ki je lastnik gozda in mu ta po nižji ceni proda ali podari drva. Druga prednost je cenovna ugodnost in delna avtonomija glede kurjave.
Iz navedenih razlogov smo v podjetju Seltron razvili varčen in cenovno zelo atraktiven uplinjevalni kotel na polena UKP SMART. Slednji združuje robustnost in dolgoživost s svojim bogato dimenzioniranim toplotnim izmenjevalcem in velikim kuriščem ter varčnost in sodoben način upravljanja s serijsko integrirano lambda sondo ter možnostjo oddaljenega nadzora preko telefona z aplikacijo SeltronHome.
Uplinjevalni kotel na polena UKP SMART s pametnim nadzorom

Kotel na polena UKP SMART ima odlične lastnosti

Odlične lastosti kotla UKP SMART
Ročica za čiščenje toplotnega izmenjevalnika dimnih plinov
Ročica za čiščenje toplotnega izmenjevalnika dimnih plinov
UKP SMART dosega izkoristke do 92 %, kar ga uvršča med najvarčnejše kotle na polena v tem segmentu.
Kotel je opremljen s posebej zanj razvitim regulatorjem SELTRON BXD. Regulator vodi delovanje kotla z lambda sondo, omogoča varovanje povratka, varovanje kotla pred pregrevanjem, hitro polnjenje zalogovnika toplote in modulirano vodenje hitrosti ventilatorja.
Kotel na polena UKP SMART in celotno nalagalno komoro obložena s paneli iz nerjavečega jekla, ki so odporni na visoke temperature in korozijo. Paneli v komori ne izboljšajo samo delovanja kotla, ampak tudi izredno poenostavijo samo vzdrževanje in čiščenje kotla ter podaljšajo njegovo življenjsko dobo. Panele je možno odstraniti in zamenjati z novimi.
Dvojna vrata kotla nudijo bistveno boljšo toplotno izolativnost kotla, kar poveča učinkovitost delovanja, hkrati pa zmanjšuje nezaželeno pregrevanje kotlovnice.
Kotel ima nad vrati vgrajen sesalni ventilator in odprtino, ki omogočata odsesavanje dimnih plinov, kadar so vrata kotla odprta. S tem je preprečen izhod dimnih plinov in vonja v prostor.
Glede na namestitev kotla v prostor se lahko ročica za čiščenje namesti na levo ali desno stran kotla. Ročica omogoča enostavno čiščenje toplotnega izmenjevalnika dimnih plinov, brez potrebe po odpiranju vrat. Tako se izognemo morebitnemu umazanju orodja ali prostora.
Za dobro zgorevanje lesnega plina je potrebna temperatura do 1.100 °C. Za ta namen je bila razvita posebna modularna žarilna komora iz več plasti, ki omogoča dolgotrajno uporabo ter enostavno vzdrževanje.
Kotel na polena UKP SMART zahvaljujoč izredno učinkovitemu zgorevanju ustvari minimalne količine pepela, ki nastaja pri zgorevanju lesa kot stranski produkt. Konstrukcija kotla UKP SMART omogoča enostavno čiščenje iz sprednje strani, kar je udobneje, hkrati pa za to opravilo potrebujemo manj prostora. Regulator BXD omogoča vklop ventilatorja za odvod saj, s čimer pri čiščenju preprečimo nastajanje dima in saj v kotlovnici.

Kotel na polena UKP SMART lahko upravljate na daljavo

V dobi mobilnih naprav in splošno dostopnega interneta se vse več funkcij nadzora in upravljanja seli na naše pametne telefone in tablice. S pomočjo SeltronHome storitve omogočamo našim kupcem možnost oddaljenega upravljanja ogrevanja, kar prinaša večje udobje in nižje stroške.

Kotel UKP SMART lahko upravljate na daljavo

Uplinjevalni kotel na polena UKP SMART ponuja v kombinaciji s storitvijo SeltronHome in vremensko vodenim regulatorjem ogrevanja dve dodatni ugodnosti za uporabnika

Kotel UKP SMART lahko upravljate na daljavo

Tehnični podatki za kotel na polena UKP SMART

Tehnični podatki UKP 20 SMART UKP 25 SMART UKP 30 SMART
Nominalna toplotna moč

21 kW

25 kW
30 kW
Izkoristek kotla pri nominalni moči
92 %
91,9 %
91,8 %
Količina vode v kotlu
132 l
132 l
125 l
Prostornina polnilne zgorevalne komore
105 l
105 l
105 l
Globina polnilne komore
550 mm
550 mm
550 mm
Najvišja temperatura kotla
91,9 °C
90 °C
90 °C
Najnižja temperatura povratnega voda v kotel
55 °C
55 °C
55 °C
Premer dimovodnega priključka
150 mm
150 mm
150 mm
Višina dimovodnega priključka
1225 mm
1225 mm
1225 mm
Potreben vlek dimnika
0,13 mbar
0,15 mbar
0,15 mbar
Maksimalni tlak kotla
3 bar
3 bar
3 bar
Poraba električne moči
42 W
45 W
45 W
Mere: Š x V x G
670 x 1300 x 1290 mm
670 x 1300 x 1290 mm
670 x 1300 x 1290 mm
Masa kotla
605 kg
605 kg
605 kg

Kotel na polena UKP SMART - mere

Mere kotla UKP SMART
Mere kotla UKP SMART

VPRAŠAJTE NAS

Za dodatne informacije smo vam na voljo na brezplačni telefonski številki